Köşe yazarları bugün ne yazdı? 10 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 10 Ekim köşe yazıları...
10 Ekim 2018 Çarşamba 09:33

Zor dostum zor!/ Hakkı Sağlam/ Sakarya

Geçtimiz gün 'Bu fotoğraf çok değerli' başlıklı yazımızda 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden kısa bir süre sonra çekilen bir fotoğrafı yazmıştık...

Fotoğrafta AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve dönemin milletvekilleri Gaye Usluer ile Cemal Okan Yüksel vardı...

Nabi Avcı'nın daveti üzerine toplanmışlardı. Eskişehir'in sorunlarını konuşmuşlardı. Ancak aradan geçen 3 yılda Eskişehirli vekilleri bir arada görmek mümkün olmamıştı...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

AK Parti’nin adayı Oda’dan mı çıkacak? /Cihan Yıldırım/ Anadolu

Partiler yerel seçim son hazırlıklarını yapıyor. AK Parti ve MHP arasında ittifak görüşmeleri devam ediyor. Olası ittifak ya da ittifaklar, seçimlerin kaderini ‘doğrudan’ etkileyecek bir gelişme olarak görülüyor.
İttifaklar yerel seçimde ‘farklı sonuçlar’ verebilir. Genel seçim gibi olmayacağı muhakkak... Öte yandan Eskişehir’i ‘ayrı bir yere’ koymalıyız. İttifak olsa da olmasa da...
Eskişehir bir kez daha CHP ve AK Parti’nin yarışına hazırlanıyor. Peki, seçimin iddialı iki partisinde neler oluyor? CHP, elindeki belediyeleri koruyacak mı? AK Parti, üç kez alamadığı Büyükşehir’i alabilir mi? Yine AK Parti, CHP’ye kaptırdığı Odunpazarı ve Tepebaşı’nı kazanabilir mi?
Bu sorulara cevap vermek için elbette çok erken. Tam burada rahmetli Demirel’in “Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır” sözünü hatırlayalım mı?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*********

2019 yerel seçimine doğru CHP’liler için önemli reçete!/ Özdemir Uçak/ Şehir

Artık adım adım Mart 2019 yerel seçimlerine gidiyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir’e gelip Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e, “Hocam Eskişehir sana emanet” demesinin ardından kulisler hareketlendi. “Diğer adaylar kimler olur, ilçeler ne olur, meclis üyeliklerinde adaylar kimler olur?” gibi bir yığın soru ortalıkta dolaşıyor. Tabi Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı sonrası Hoca’nın etrafındaki kalabalık artacaktır. Hazır işin başındayken “fikrine, öngörüsüne ve siyasi analizlerine çok değer verdiğim” bir CHP’li ağabeyimin cümlelerini sizlerle paylaşmadan edemedim. Bakın bu tespiti özellikle CHP’liler iyi okumalı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

***********

Tepebaşı'nın muhtemel adayları /Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Bugün AK Parti’nin 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde potansiyel Tepebaşı Belediye Başkan adaylarıyla ilgili değerlendirme yapacağım.
Peki adaylık için kimlerin isimleri geçiyor? 24 Haziran seçimlerinde ‘az oy farkıyla milletvekilliğini kaçıran’ Dündar Ünlü’nün adı Tepebaşı’nda öne çıkıyor. İl Başkanlığı döneminde partide birleştirici olan Ünlü ‘uzlaşmacı ve dürüst kişiliğiyle’ sadece AK Partililer değil, ‘diğer görüşteki insanlar tarafından da takdir’ ediliyor. Bence Ünlü AK Parti’nin Tepabaşı’nda çıkarabileceği ‘en güçlü’ isim. AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan veya Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’dan birisi aday yapılmadığı taktirde Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olabilir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**********

Günay doğru olanı yapmış /Kerem Akyıl/ Yenigün

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Emine Nur Günay, "Avrupa'da Nükleer Güvenlik ve Emniyet" isimli rapora teamüllere tamamen aykırı bir şekilde siyasi amaçlarla eklemeler yapıldığı için raportörlükten çekildiğini bildirdi.
Meseleyi kısaca özetleyelim isterseniz. Bilindiği gibi Ruslar, Akkuyu’da bir nükleer santral kuruyor. Santral her ne kadar Rusya’nın malı olsa da elektriğini bize satacak. Yani kendi memleketimizde, Rusların müşterisi olacağız. Ancak bu işin güzel tarafları da var, Rusya çok uzun süredir nükleer santraller yapıyor ve yaptıkları işler son derece güvenli. Buna karşın bir Avrupalı milletvekili santralin güvenli olmadığını belirtmiş ve bu görüşlerinin yayınlanan bir raporda yer almasını sağlamış.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.