Köşe yazarları bugün ne yazdı? 10 Aralık köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 10 Aralık köşe yazıları...
10 Aralık 2018 Pazartesi 09:30

“Belediyeler iktidar partisinden olursa…” diye başlayan sözler var ya…/Murat Taşkın/ İstikbal

Mahalli seçimlerin startı tam anlamıyla verilmedi. Seçime yönelik söylemler de henüz tam anlamıyla verilmeye başlanmadı. Ancak… Özellikle AK Parti cephesinden “Eskişehir’deki Belediyeler artık, şehrin daha fazla hizmet alabilmesi için iktidarla aynı partiden olmalı” söylemlerini yavaş yavaş duymaya başladık. Belli iktidar partisi Eskişehir’de bu söylem üzerinden yürüyecek. Eskişehirli seçmene her fırsatta “Belediyeler iktidar partisinden olursa şehriniz daha çok hizmet görecek. O yüzden gelin iktidar partisini belediyelerde işbaşına getirin” diyecek. Bazıları için bu doğru bir strateji olabilir… Yani… Belediyelerin iktidar partisinden olması, şehre daha çok hizmet gelmesi açısından doğru bir düşünce teşkil edebilir. Ancak… Eskişehir’deki geçmiş seçim sonuçları bunun çok da doğru olmadığını ortaya koyar cinsten.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Kurt’ların hepsini yenmek gerekecek /Cihan Yıldırım/ Anadolu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ES TV’de konuk ettik. Yaklaşık iki saat süren programın geneline bakınca Başkan Kurt için “Her zamanki gibi rahat, samimi ve iddialıydı” denebilir. Kurt, rahat çünkü belediye hizmetleri açısından beş yıl boyunca yüksek bir performans sergiledi. Büyükerşen ve Ahmet Ataç’a kendini ezdirmedi. Belediyecilik konusunda ‘marka olmuş’ iki isme sorunsuzca eklemlendi. Bunu yaparken hiç paniklemedi! Yılların verdiği tecrübeyle hareket etti. Tam olarak ‘yavaşça acele et’ sözünü uyguladı. İddialı bir vekillik yapan Kurt, belediye hizmetleri konusunda da güzel işler yaptı. Rahat çünkü kongrelerde yaptığı bir iki hatalı ‘tercihini’ saymazsak partisine hizmet etti. Yaptığı iyi, güzel, faydalı tüm işlerde CHP’nin pay sahibi olmasını sağladı. Çoğu kez ‘Bu güzel işleri CHP’li olduğumuz için yapıyoruz’ diyerek partilinin gönlünü fethetti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

CHP’nin kırsalda işi çok zor/ Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Görünüm’de 19 Kasım’da kaleme aldığım “CHP’nin Kırsal Adayları” başlıklı yazımda “CHP Alpu’da 2014’de olduğu gibi emekli bankacı Gürbüz Güller ile seçmenin karşısına çıkacak. Çifteler İlçe Seçim Kurulu Müdürü iken Koceli Darıca’ya tayini çıkan Zehra Konakçı’nın büyük ihtimalle CHP Çifteler Belediye Başkan adayı olacağı kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. Seyitgazi’de belediye başkan adaylığı için Kırkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Uğur Tepe’nin ismi ağır basıyor” demiştim. Bu yazımdan 16 gün sonra 6 Aralık 2018’de başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere bu üç ismin adaylıkları kesinlik kazandı. CHP 31 Mart Yerel Seçimlerinde Alpu’da Gürbüz Güller, Çifteler’de Zehra Konakçı ve Seyitgazi’de Uğur Tepe ile seçmenin karşısına çıkacak. Yani CHP’nin en iddialı olduğu bu üç ilçede beklediğim isimler aday yapıldı. Peki diğer 9 ilçe ne olacak?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

“Kale içten fethedilmiş” olabilir mi?/Vedat Celal Alp/ Şehir

Saffet Çelen oldukça deneyimli bir bürokrat… Uzunca bir süredir Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Göreve Burhan Sakallı döneminde başladı, Kazım Kurt döneminde de devam ettirdi. Aralık ayı başında “bürokrasiye veda, politikaya merhaba” dedi. Emekliye ayrılıp belediye meclisi üyesi adaylığı için başvuruda bulundu. Tercih ettiği parti de Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Tercihi için “siyasi düşüncelerine aykırı” denilemez… Çevresinde sosyal demokrat bilinir. Onun için “son derece doğal” denilebilir. Öyle olsa da “dikkat çekici” bulundu. Nedeni de akrabalık ilişkisi… Kendisi “Sakallı ailesinin damadı” olur. Yalnız eşi Burhan Sakallı’nın kardeşi değil… Amcasının kızı… Öyle de olsa yine Burhan Sakallı açısından “enişte” sayılır. Tercihinin dikkat çekici bulunmasının nedeni bu… Başvurusunun, Burhan Sakallı’nın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanması sonrasına denk gelmesi de “manidar” bulundu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Es Es’e hesap adamı lazım /Kerem Akyıl/ Yenigün

Uzun süredir Dündar Ünlü’nün can çekişen Eskişehirspor’a başkan olacağı konuşuluyordu. Başlangıçta bir fısıltı olarak yayılan bu iddialar giderek somutlaştı ve elle tutulur oldu. Son olarak Sayın Ünlü, Eskişehirspor’a başkan olmak istediğini gizlemedi. Öncelikle hem Ünlü hem de Eskişehirspor için hayırlısının olmasını temenni ediyorum. Dündar Ünlü siyasetle ilgilenenlerin yakından tanıdığı kıymetli bir isim. Ancak kendisinin kıymetini – anladığım kadarıyla – kendi partisindekiler bilmiyor. Çok zor bir dönemde, son derece başarılı bir İl Başkanlığı geçiren Ünlü, ilk olarak 4’üncü sıradan milletvekili adayı yapıldı. Daha sonra adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçti. Bu işin de olmayacağının anlaşılmasıyla birlikte, gözler Tepebaşı İlçesi’ne çevrilmişti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.