KÖKSAL: SON GÜNLERİN MODASI KAZ DAĞLARI

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Kaz Dağları'nda yapılan altın arama çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlar ve oluşturulan tepki hakkında konuştu.

KÖKSAL: SON GÜNLERİN MODASI KAZ DAĞLARI
08 Ağustos 2019 Perşembe 11:52

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Kaz Dağları'nda yapılan altın arama çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlar ve oluşturulan tepki hakkında konuştu. Kaz Dağları’nda yaşananları muhalefet ve iktidar kanadından değerlendiren Köksal, “Muhalefet ve ağaç severler Güzelim Kaz Dağlarını yok ediliyor, kalkışma için bir şans daha doğdu diyor. İktidar için Kaz Dağları yorumları ise ağaç kesilen tepe Kaz Dağları değil, 100 bin değil 13 bin, Mesele ağaç değil , Kaz kafalılar (Boğaçhan Artvinli) diyor ” dedi.

Köksal açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye ne zaman güzel bir şey olsa bunu bozmak ve gündemi bir an değiştirmek için adım atan çok sayıda insan var. Merkez Bankasına yapılan müdahale arkasından doların düşmesi, Suriye de olası güvenli bölge için Amerika’nın affederisiniz ama eşek gibi kabul edeceği güvenli bölge çalışması ile ülkemizin üzerinde ki büyük bir yük kalkacak.

MUHALEFET: GÜZELİM KAZ DAĞLARINI YOK EDİLİYOR

Şimdi muhalefet ve ağaç severlerin görüşlerini aktaralım; Güzelim Kaz Dağlarını yok ediliyor, oksijen depomuz, madenler kapatılsın, sağlımız daha önemli, yüzbinlerce ağaç kesildi, kalkışma için bir şans daha doğdu, HDP dâhil tüm gruplarla bir aradayız, Ormanın başkentinde villa sahiplerinin ve ünlülerin orman katliamı için gözyaşı dökmesi ve dahi birçok örnek verebiliriz.

İKTİDAR: KAZ  KAFALILAR

İktidar için Kaz Dağları yorumları ise,  ağaç kesilen tepe Kaz Dağları değil, 100 bin değil 13 bin, Mesele ağaç değil , Kaz kafalılar (Boğaçhan Artvinli), ruhsatı Ecevit vermiş, Kaz Dağlarına 40 km uzaklıkta ki Kirazlı mevki, amaçları zaten olay çıkarmak, ne zaman iyiye giden bir durum olsa düşmana gerek yok muhalefet var, sanatçılar ikiyüzlü,  gezi olayları tekrarlanmak isteniyor asla müsaade etmeyiz,

MESELE AĞAÇ DEĞİL

Örnekler çoğaltılabilir bizler ve vicdanımız ne diyor biraz sayalım; Muhalefet samimi değil, Mesele ağaç değil, Mesele sağlık değil, Kendi görüşünde biri aynı hatayı yaptığında çıt yok (örnek Hamamyolu projesi), Neden kaz dağları için bu ay beklendi? Bu ülkede muhalefet varken yabancı ülkenin muhalefetine ihtiyaç yok.

İKTİDAR İÇİN YANLIŞLAR?

İktidar için yanlışlar  Kaz dağlarına 40 km uzak olunca orman sayılmıyor mu? Ruhsatı Ecevit verdi ise sizden sorumluluk gidiyor mu? Denetim ve kontrolü en üst seviyeye çıkacak mı? Gündemi muhalefet belirliyor farkında mısınız? Siyasi çıkar ve yandaşların söylemi ve tutumu nedeniyle vatandaş desteği bitiyor. Halk ciddiyetli açıklama bekliyor ve aziz Türk milleti gerçeklerin farkında ve bu oyuna gelmeyecek. Ancak ciddiyetle yer altı kaynaklarına ihtiyacımız halka açıklanmalı. Halkın ayarları ile oynanıyor devletin çıkarları için bir araya gelme vakti. Ruhsatı kimin verdiği ve hangi orman olduğu önemli olmamalı. Yer altı madenleri çıkarılmalı, ekonomi üretmeli.  Her gün et yiyip kurban bayramını eleştiren ünlüler tutum ve söylemleri bizim için önemli değil. Güçlü devlet, milli kararlar almalı ancak denetim ve kontrol en üst seviyede tutulmalı. Kaldı ki günümüz teknoloji çağında bunlar yapılabilmesi de mümkündür.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent - 5 yıl önce
Boş yapma başkan