Kimse Küpeli’ye işine bak diyemeyecek

Kendi işine bu denli fokuslanmak en nihayetinde bir yerden sonra başka işlere yoğunlaşması gerektiği konusunda tavsiye, istek ve talebi getirecek. Televizyondan izliyorum. Şimdilik başka bir işe bakmaya niyeti olmadığını belirtiyor.

Kimse Küpeli’ye işine bak diyemeyecek
13 Ekim 2021 Çarşamba 10:50

Kendi işimizden başka işlere kafa yormaya ciddi mesai harcamamıza rağmen biri ya da birilerini savuşturmak istediğimizde “sen kendi işine bak kardeşim” lafı ağzımızdan bir çırpıda çıkıverir. O kişinin işinin ne olup olmadığını tayın ederek üstelik. Daha ilginci kişinin kendi işine bakması gibi en makul beklenti; sinirlerin gerildiği, rakibi acıtma anlarında akıllara gelir.

“Kendi işine bakmak” sanılanın aksine çok konforlu bir alan değildir üstelik. Kimse sana ait olmayan bir işte senden çözüm beklemez. En nihayetinde kendi işin olmayan bir işte sorumluluk sahibi değilsindir. Mesuliyet ve sorumluluğun en ağır olduğu yer kişinin kendi işidir. Bu nedenle zaman zaman hepimizin balıklama daldığı bir iş alanı vardır kendimize ait olmayan, kendi işimizin ağırlığından sıyrıldığımız.

Şehirde pek çok insanın yüzüne canımız sıkıldığında “işine bak diyebileceğimiz” bir gerçek. Kendi işleri dışında başka işlerin peşinden gerek direk, gerek arkadan dolaşarak icrada bulunmak isteyen pek çok isim var hafızamızda.

Gündelik şehir hayatında “bunun burada ne işi var” dediğimiz, koordinatları karıştırmış pek çok simaya denk geliriz.

Şehirde birde kendi işine bakanlar kümesi var. Nadir Küpeli onların en önde gelenlerinden biri zannediyorum.

Alibaş ve Meltem Karakaş Kaya’nın konuğu oldu. Tepeden tırnağa organize sanayi bölgesi.

Yaptıkları, yapamadıkları, yapacakları her şey ama her şey en nihayetinde Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde dört dönüyor.

Oturduğu koltuğa duyduğu hürmetten midir, işine duyduğu saygı ya da kendisine duyduğu özgüvenden midir bilinmez. Küpeli, EOSB Başkanlığına bir hayli fokuslanmış durumda. Biz de huydur işte; İşine bakmayanlara “işine bak deriz” işini dört başı mamur bir şekilde yapmaya çalışanları başka işlere davet ederiz.

Kendi işine bu denli fokuslanmak en nihayetinde bir yerden sonra başka işlere yoğunlaşması gerektiği konusunda tavsiye, istek ve talebi getirecek. Televizyondan izliyorum. Şimdilik başka bir işe bakmaya niyeti olmadığını belirtiyor Küpeli ve ekliyor “bir dönem daha başkanlık yapacağım. Yapacaklarım var” diye.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.