KILLA TÜYLE İŞİ SULANDIRMAK İSTEYENLER VAR

Geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelen muhtarlar çıkan haberler ardından açıklama yaptı.

KILLA TÜYLE İŞİ SULANDIRMAK İSTEYENLER VAR
24 Kasım 2017 Cuma 16:59

“Yanlış algılayan kişiler var”

Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ali İrfan İbiş, Alpu’ya yapılması planlanan termik santralle ilgili muhtarlara düzenlenen bilgilendirme amaçlı toplantı için bazı gazeteler tarafından atılan manşet haberleri üzülerek okuduklarını söyleyerek, açıklama yaptı.

Toplantıda yetkililerin santralin niçin o bölgeye kurulacağını, o bölgeye ekonomik ve diğer alanlarda ne gibi katkı sağlayacağını anlattıklarını ifade eden Başkan İbiş, “Gazeteci arkadaşlar hem davet edilmediklerini beyan ediyor hem de orada konuşulan, tartışılan konuları kimden nasıl aldılarsa, kimden nasıl duydularsa kendilerine göre yorumda bulunmuşlar. Orada kimse projeye muhalif olan ve hak aramak için eylem yapan kişileri terörist olarak tanımlamamıştır. Söylemleri yanlış algılamaya çalışan kişiler var. Toplantıdaki ifade aynen şöyledir. Eskişehir halkı kendi sorunlarını tartışıp, kendisinin çözebileceği güç, akıl ve iradeye sahiptir” dedi.

“BİZİM İÇİN SEVİNDİRİCİ”

Toplantıya katılanlara içinde çeşitli ürünler olan sağlık setinin hediye edildiğini ve bunu de bazı kesimlerin eleştirdiğini dile getiren İbiş, “Setin içerisinde el, yüz kremleri, cilt maskesi, sabun, tüy dökücü kremler bulunmaktaydı. Bu setin dağıtımını yapan kişi toplantının termik santralle ilgili ve dolayısıyla kömür içerikli olduğundan, kömür ve bitki karışımından oluşan sağlık bakanlığı onaylı setin katılımcılara tanıtım maksadıyla hediye edildiğini söylemiştir. Çıkan haberlerde ise hediye edilen bu set ile olay sulandırılmak istenmiş, olayı kıl, tüy üzerinden görmek isteyenler maalesef durumu rencide edici hale getirmişlerdir” şeklinde konuştu. İbiş, son olarak ise muhtarlar olarak şehre katkı sağlayacak yatırımlar istediklerini kaydederek, özellikle enerji kaynakları kısıtlı olan ülkemizde kendi enerjisini kendisinin üretmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.