KILIÇDAROĞLU'NDAN ZOR SORULAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak’taki Gare’de Eskişehirli Mevlüt Kahveci’nin de aralarında olduğu 13 kişinin şehit olması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordu, “Neden 13 kişiye sahip çıkmadınız şimdiye kadar?”

KILIÇDAROĞLU'NDAN ZOR SORULAR
16 Şubat 2021 Salı 18:22

Kılıçdaroğlu millet adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelttiği sorular şu şekilde:

Soru 1: Bölücü terör örgütünün tam beş buçuk yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için başbakan veya cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

Soru 2: Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

 Soru 3: Yıllarca “Dostum” Trump diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız? Bölgede Amerikalılar çok güçlü, senin de en yakın dostun Trump…

Soru 4: Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş insan hakları örgütlerinden, terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi için en azından çağrıda bulunmak hiç aklınıza gelmedi mi? Neden 13 kişiye sahip çıkmadınız şimdiye kadar?

 Soru 5: Dün Rize’de yaptığınız açıklamalardan sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.