KHK mağduru işçiler Ankara’ya yürüyor

KHK’ler ve güvenlik soruşturmalarıyla işlerinden edilen iki işçi, ‘adalet’ talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. İşçiler yürüyüşün 6. gününde Eskişehir’e ulaştı.

KHK mağduru işçiler Ankara’ya yürüyor
29 Eylül 2018 Cumartesi 15:09

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’nde güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılan ve mahkeme kararına rağmen işine iade edilmeyen Kenan Güngördü ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde işçiyken çıkarılan Sinan Yardelen ‘Adalet İstiyorum’ diyerek İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Yürüyüşün 6. gününde Eskişehir’e ulaşan Kenan Güngördü ve Sinan Yardelen Adalar’da basın açıklaması yaptı. Açıklamasında bu mağduriyetin Türkiye’nin her yerinde binlerce işçinin de sorunu olduğunu dile getiren Güngördü, mağduriyetlerini şu sözlerle anlattı: “696 sayılı KHK ile getirilen ‘taşeron düzenlemesi’ kapsamında, güvenlik soruşturması bahanesiyle işten atıldım. Gerekçe yok. İl Emniyet Müdürlüğü’nün raporlarına rağmen, mahkemeleri kazanmamıza rağmen bizi illegal örgütlerle ilişkilendiriyorlar. 180 gündür işsizim. Vatan hainiymişiz gibi davranıyorlar. Biz haklıyız, bizi karalamaya çalışıyorlar.   Tam tamına 21 senemi çaldılar. 21 senedir kamuda hizmet verirken ansızın 15 kişilik bir isim listesinde adım olmasıyla ihraç edildim.”

Güngördü bunun muhalif olan işçilere yönelik bir cadı avı olduğunu dile getirerek, “Biz korku imparatorluğunu yıkmak için uğraşıyoruz. Korkmadığımızı ve haklı olduğumuzu her yerde anlatıyoruz. İktidarın hiçbir politikasına ve vekiline inanmıyoruz. Ankara’ya ulaştığımızda TBMM’nin önünde bir basın açıklaması düzenleyeceğiz ve bu hukuksuzluğu dile getireceğiz.” sözleriyle haklı olduklarını ve kazanacaklarını vurguladı.

Açıklamasına şu sözlerle devam eden Güngördü, “Hani demokrasi vardı, hani hukuk vardı. Maalesef hukuk da demokrasi de ayaklar altında. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. 180 gündür açız.” dedi.

6. gününde Eskişehir’e ulaşan işçilerin hak arama yürüyüşü, TBMM’nin önüne ulaşana kadar devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.