KESK’ten miting çağrısı:19 Aralık Ankara

KESK “İşsizliğe, Yoksulluğa Hayır! Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz!” diyerek 19 Aralık’ta Ankara’da yapacağı mitinge çağrıda bulundu.

KESK’ten miting çağrısı:19 Aralık Ankara
13 Aralık 2021 Pazartesi 13:50

KESK tarafından Eskişehir’de yapılan basın toplantılsında yapılan açıklamada, Bugün tüm emekçiler için büyük bir buhranın içinden geçiyoruz. Her geçen gün artan pahalılığın yanında demokratik haklarımızın geriletildiği, yok sayıldığı, baskının zulmün ağırlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşmiştir. Yıllardır patronlardan yana yürütülen; borçlanmaya, dış finansmana, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı model çoktan iflas etmiştir. Ancak sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın %99’una yıkılmak istenmektedir.

Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür. Dolayısıyla bugün bütün işçiler ve emekçiler için birleşme ve mücadeleyi yükseltme günüdür. Yarından tezi yok büyük bir özveri ve kararlılıkla bütün iş yerlerinde emekçilere ulaşma mücadeleye davet etme günüdür. Başkaca yolumuz yoktur. Bunun bir adımı olarak artık yeter demek için alanlara çıkıyoruz. Kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere sesleniyoruz. 19 Aralık 2021 Pazar günü Ankara’da düzenleyeceğimiz mitinglerde buluşalım. Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için, İşsizliğe, yoksulluğa hayır demek, Emekten halktan yana bir bütçe için birleşelim” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.