KESK 24 YAŞINDA

KESK 24. Yılını kutladı. Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Kesk’in kuruluşunun 24. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada “Hak verilmez mücadeleyle alınır” ilkesini rehber edinen, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin, kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’in 24. kuruluş yıl dönümü tüm emekçilere kutlu olsun!” dedi.

KESK 24 YAŞINDA
09 Aralık 2019 Pazartesi 16:00

“Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, dinci gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden KESK fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı, yol almaya devam edecektir” diye konuşan Alkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Vardık, Varız, Varolacağız”!

Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğündeki yerini aldıysa, bugün de  piyasa değerleri, şiddet ve dehşetleriyle,  emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman olanlar da aynı akibete ugrayacaklardır. KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta olmaya devam edecektir.  24.yaşımızı kutlarken; emekleriyle ve ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

 “Emek, Barış ve Demokrasi İçin Birlikte Mücadeleye” anlayışıyla bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.