KENT KONSEYİ SEÇİLMİŞ KADINLARLA BULUŞTU

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 83. yıldönümü dolayısıyla, Eskişehir’in seçilmiş kadınlarıyla bir araya geldi.

KENT KONSEYİ SEÇİLMİŞ KADINLARLA BULUŞTU
04 Aralık 2017 Pazartesi 14:40

Kadın belediye başkanı, meclis üyeleri ve muhtarlarla buluşulan kahvaltının açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. Yıldönümü olduğunu hatırlatarak “ 1935 yılında yapılan genel seçimlerde 18 kadın milletvekili seçilmiş ve kadınlar  yüzde 4,6 oranında parlamentoda temsil edilmişlerdir. Türkiye kadın milletvekili sayısı ile dünyada 2. sırada yer almıştır.”dedi. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde ise Türkiye’nin meclisteki kadın temsiliyetinde dünyada 86. sırada, bakanlık pozisyonlarında 139. sırada yer aldığının altını çizen Koparal “Maalesef 1939 yılındaki doğru başlangıç sürdürülememiştir. Ülkemizde kadınların siyasal yaşamda yer alamamaları, siyasette ve yaşamın her alanında cinsiyet ayrımcılığının kısır döngü halinde devam etmesine ve gerçek demokrasinin yaşama geçirilmemesine yol açmaktadır. Kadın haklarının tam olarak yaşama geçmesi toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, tüm karar mekanizmalarında ve mecliste eşit temsil ve eşit katılım ile mümkündür. “diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.