Kazım Kurt: Odunpazarı’nda halkçı belediyeciğin önüne hiç kimse geçemez

Yıldıztepe Seçim İletişim Merkezi düzenlenen görkemli törenle açıldı. Seçim İletişim Merkezi'nin açılışına CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü ve çok sayıda partili katıldı.

Kazım Kurt: Odunpazarı’nda halkçı belediyeciğin önüne hiç kimse geçemez
02 Mart 2019 Cumartesi 14:52

Açılış törenininden önce efelerin gösterisine eşlik eden başkanlar renkli görüntülere sahne oldu. Burada vatandaşlara seslenen Başkan Kazım Kurt,  Odunpazarı’nın halkçı belediyeden vazgeçmeyeceğini belirterek şöyle konuştu: Yıldıztepe yine yıldızlığını gösterdi. Halk caddesi böyle kalabalıkları çok gördü en gençliğimden beri halk caddesinde siyaset yapıyorum. Bu mahallerde siyasi yaşamımın neredeyse 3’te 2 si geçti. Halk caddesinde halk var. Biz halkın partisiyiz halkın çocuklarıyız halkla beraber yöneteceğiz bu memleketi. Halkımız bizimle birlikte 31 Mart seçimleri herkes için önemli Türkiye ve Eskişehir için de Odunpazarı içinde önemli Odunpazarı’nda halk ile beraber belediyecilik yaptığımız beş yıl doldu yeni beş yıllara başlıyoruz. Yeni dönemde halkın daha çok katıldığı bir belediyecilik yapacağız. Odunpazarı’nda biz çocuklara dokunduk biz kadınlara gençlere halka dokunduk biz velhasıl Odunpazarı’nda insana dokunduk. İnsanı önceleyen bir belediye anlayışını Odunpazarı’na getirdik bundan sonra buna hiçbir güç engel olamaz. Biz 31 Mart sabahı bütün sandıklara sahip çıkacağız ve akşam zafere ulaşacağız. Bizden önce Odunpazarı’nda 10 yıl iktidar partisinin belediye başkanı çalıştı. 10 yılda 10 tane elle tutulacak, somut iş gösterin dediğiniz zaman gösteremezsiniz. Ama 10 yılda emeğe düşman oldu. Emekçiye düşman oldu. Maaşları 3 ay, beş ay öteleyerek ödedi.

Emeği savunduk

Belediye olarak emeğe büyük değer verdiklerini belirten Kurt, “Biz geldiğimizde bütün çalışanlar sendikalı olacak dedik oldu. Hiçbir işçimizin belediyemizden beş kuruş alacağı yoktur. Alnının teri kurumadan saati saatine maaşı yatar. Çünkü emeğin savunuculuğu böyle yapılır. Eskişehir’de çok çalışan çok çabalayan belediyelerimize Odunpazarı’nı ekledik. Bundan sonra Odunpazarı’nda halkçı belediyeciliği hiç kimse engelleyemez. Ben sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum” diye konuştu.

Halkla birlikte çözdük ve çözeceğiz

Bütün soırunların halkla birlikte halka danışılarak çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Kurt “Çalışmak bir kadının en doğal hakkıdır. En doğal hakkının önündeki en büyük engel kreş hizmetinin olmamasıdır. Kreşlerini bütün mahallelere bütün sokaklara yayacağız. Bunu sağladığımız zaman uygarlaşırız. Odunpazarı’nda insana hizmet eden bir kadro var. Ben halkın bütün sorunlarını, halkla birlikte çözmeye yanayım halka sormadan halka danışmadan belediyecilik yapılamaz. Hizmeti halkın ayağına getirdik. Her mahallede bir halk merkezi yapacağız. Bir yılda en az 25 bin kişi kurs görecek. Gençlerimizin önünü açacağız sınavlara her türlü hazırlığında katkı sunacağız. Ben bu mahallere hizmet etmekten onur duyuyorum. Yeter ki siz bizimle olun, biz dağları yıkarız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.