Kazım Kurt meclisten seslendi: Gelin birlikte engelleyelim, kapalı zarf vermeyelim, şişirtmeyelim

Odunpazarı Belediyesi bütçe görüşmelerinde besleme gazeteciler gündeme geldi. Murat Özcan, “Kimseye iftira attı diye ekstra bir para vermeyi düşünmüyorum diye bir beyanatınız olursa, belki bu sahtekarlıklarına son verirler diye düşünüyorum" Kazım Kurt’a seslendi. Kurt ise “Tüm politikacılara, kurumlara sesleniyorum. Patronunu ayrı desteklediği, köşe yazarını ayrı desteklediği politikacı var” dedi.

Kazım Kurt meclisten seslendi: Gelin birlikte engelleyelim, kapalı zarf vermeyelim, şişirtmeyelim
10 Ekim 2022 Pazartesi 23:17

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında 2023 bütçesi görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, bazı gazetecilerin Odunpazarı Belediyesi'nin seçim bütçesinden pay almak için meclis üyelerini zan altında bırakacak iftiralar atmaya çalıştıklarını savunarak, Belediye Başkanı Kazım Kurt'u uyardı ve bir açıklam yapmasını istedi, "Kimseye iftira attı diye ekstra bir para vermeyi düşünmüyorum diye bir beyanatınız olursa, belki bu sahtekarlıklarına son verirler diye düşünüyorum" dedi.

SEÇİM BÜTÇESİNDEN ASLAN PAYINI İSTEYENLER

Murat Özcan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Geçenki toplantıda seçim bütçesi ve Odunpazarı Belediyesi'nin seçimde harcayabileceği bütçeden bahsetmiştik. İftira atmayı gazetecilik zanneden, gazetecilik mesleği onuruna leke düşüren bazı kişilerin, anladığım kadarıyla sadece Odunpazarı Belediyesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü giderleri ile PR'ları ile ilgilenmediği aynı zamanda seçim bütçesinden aslan payı alabilmesi adına, herhangi bir parti, bu CHP veya AK Parti de olabilir, insanların şerefiyle, haysiyetiyle oynamaya çalışan bir güruhla karşı karşıyayız" dedi.

SELAMI KESELİM

Yalan haber yapan, mahlas kullanarak gazetecilik yaptığını zannedenlerle selamın sabahın kesilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kurt, “Gazetecilik mesleğine ihanet edenlere yazıklar olsun. Yanlış haber yazanlara yazıklar olsun. Politikacıların emriyle çalışan gazetecilere yazıklar olsun. Olmayan şeyi varmış gibi göstermek için internet sitesi kuran gazetecilere yazıklar olsun. Bunları destekleyenlere de yazıklar olsun. Odunpazarı Belediyesi’nden bu tür destek yoktur. Bu tür destek olmadığı için herkes Odunpazarı Belediyesi’ne saldırmaktadır. Bunu da adınız gibi biliyorsunuz. Kendi kontrolünüzdeki internet sitelerine bakın, kendi kontrolünüzdeki gazetecilere bakın ve ona göre değerlendirme yapın. Bizim kontrolümüzde kimse yok. Gazeteci belgesi olmadan yazı yazamaz, gazeteci ilgilisine sormadan yazı yazamaz, gazeteci bir konuda araştırma yapmadan yazı yazamaz. Hele hele iftira hiç atamaz. Bu arkadaşlardan ben de çok şikayetçiyim. Çünkü ben yasal olmayan hiçbir şeyin içine girmem. Ama ne yazık ki Eskişehir’de En çok saldırılan politikacı benim. Eskişehir’de özellikle gazeteci arkadaşlarımızın kendi çevrelerini, kendi camialarını uyarmaları ve kontrol etmeleri gerekir. Burada biz sıkıntılıyız. Politikacı olarak biz öne çıkmışız. Gazetecinin ya da kendini gazeteci zannedenin, haberin altına kendi adını koymaya cesaret edemeyenlerin, mahlas kullananlar vs onu geçeceğiz. Eskişehir’de pek çok adam uydurma, takma isimlerle politika yapıyor. Bu insanlar kamuoyunun önünde gazeteci diye gezerse bize de yazıklar olsun. Dersini vermeliyiz. Ben bu konudan sizden daha çok şikayetçiyim. Gelin birlikte engelleyelim. Kapalı zarf vermeyelim, şişirtmeyelim. Tüm politikacılara, kurumlara sesleniyorum. Patronunu ayrı desteklediği, köşe yazarını ayrı desteklediği politikacı var. Bunu da herkes biliyor. Selamı keselim. Ben hazırım. Ben pek çoğuna selam vermiyorum. Siz de aynısını yapın. Siz aynısını yapmadığınız için bu iş çoğalıyor. Bürosunun kirasını bir politikacı veriyor. Biliyorum. Gelin siyasi ahlak yasası diyoruz. Bütün herkse sesleniyorum. Eskişehir’de bu konuda beni yalnız bırakmayın. İftiracı, yanlış adama ne den selam verirsiniz? Geçiniz, böyle olmamalı. Bu konuda ben ekstra para vermedim, vermem verene de yazıklar olsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.