Kazım Kurt: Hukuka sahip çıkmak için biz Eskişehirliler, Odunpazarlılar dimdik ayaktayız

Coşkuyla gerçekleşen Cumhuriyet Anıtı ve Cumhuriyet Parkı’nın açılışının ardından etkinlikler gün boyu devam etti. Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ise sahneye çıkan ünlü sanatçı Volkan Konak, Eskişehirlilere muhteşem bir konser verdi. Hüznün ve eğlencenin bir arada yaşandığı konserde, on binlerce Eskişehirli Volkan Konak’ın seslendirdiği ezgi ve marşlara eşlik etti. Konser sonunda sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Sevgili Eskişehirliler, Odunpazarlılar, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Başkan Kazım Kurt, konuşmasının sonunda Eskişehirliler ile birlikte Andımız’ı okudu.

Kazım Kurt: Hukuka sahip çıkmak için biz Eskişehirliler, Odunpazarlılar dimdik ayaktayız
29 Ekim 2018 Pazartesi 15:41

Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Parkı ve Cumhuriyet Anıtı’nın açılış töreni gün boyu devam etti. Açılış seramonisinin ardından Cumhuriyet Parkı’nda dans gösterileri,müzik dinletileri ve animasyonlu havuz gösterileri yapıldı. Açılış töreninde dikkat çeken etkinliklerden biri de animasyonlu havuz gösterileri oldu. Renkli ışıkların kullanıldığı gösteride Danıştay’ın ilköğretimde ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesin ardından başlayan ‘Andımız’ tartışması protesto edildi. Lazer animasyonda Andımız yansıtıldı.Gösteriye katılan binlerce Eskişehirli dehep birlikte Andımız’ı okuyarak gerçekleştirilen protestoya katıldı. Lazer Animasyon gösterinde ayrıca Onuncu Yıl Marşı ile Eskişehir Marşı da yer aldı. Gösteriyi izleyenler coşkuyla marşlara eşlik etti.

ON BİNLER VOLKAN KONAK İLE COŞTU

Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ünlü sanatçı Volkan Konak’ın sahneye çıkması ile CumhuriyetCoşkusu ikiye katlandı. On binlerce Eskişehirlinin katıldığı konserde, Volkan Konak sevilen

türkü ve marşları seslendirdi. Volkan Konak tarafından seslendirilen ezgi ve marşlara on binler eşlik etti. Volkan Konak ‘Ankara’nın Taşına Bak’ adlı marşı seslendirirken, on binler telefonunun ışığını açarak geceye yıldız oldular. 

BAŞKAN KAZIM KURT ONBİNLERCE ESKİŞEHİRLİ İLE ANDIMIZ’I OKUDU

Konser sonrasında sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı AV. Kazım Kurt, Volkan Konak’a Eskişehir taşından yapılan pipo hediye etti. Konuşmasına “Sevgili Eskişehirliler, Odunpazarlılar, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diyerek başlayan Başkan Kazım Kurt,konseri dinlemeye gelen on binler ile Andımız’ı okudu. Cumhuriyetin kenti Eskişehir’de Atatürk’e olan bağlılıklarını haykırmak istediklerini söyleyen Başkan Kurt, Volkan Konak’ın Türkiye’nin en önemli Atatürkçü sanatçılarının başında geldiğini belirtti. Bu nedenle Cumhuriyet Parkı’nın açılışına Volkan Konak’ı davet ettiklerini kaydeden Başkan Kazım Kurt, “Eskişehir’den bütün Türkiye’ye, Dünyaya Cumhuriyetimize olan bağlılıklarımızı haykıralım istedik. Şimdi ben sizler adına onu tebrik ediyorum, lületaşını veriyorum. Bu, sizin mücadelenizle son lületaşı olmayacak. Bu ocakların üstüne termik santrali yaptırmayacağız. Lületaşı, Eskişehir taşıdır, armağan olsun” dedi. Yaşamanın biraz savaş, biraz da kavga olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Cumhuriyet için, demokrasi için, Atatürk için herkesle kavga edebilmeliyiz. Hukuka sahip çıkmak için biz Eskişehirliler, Odunpazarlılar dimdik ayaktayız” diye konuştu. Başkan Kazım Kurt, konuşmasının sonunda “Mahkeme karar vermiş ise, hukuka uygundur. Her yerde, her zaman söylenmelidir. O halde bugün hep beraber söyleyelim” diyerek konseri dinlemeye gelen on binlerce Eskişehirli ile birlikte Andımız’ı okudu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.