Kazım Kurt EYT'lilerle buluştu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye işletilmesi nedeniyle mağdur olan ve kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen yurttaşlarla buluştu.

Kazım Kurt EYT'lilerle buluştu
19 Mart 2019 Salı 13:49

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul Maltepe’de yapılan miting sonrasında Eskişehir’e dönen EYT’liler ile Hasan Polatkan Migros önünde bir araya gelen Başkan Kurt, “İşçilerin hakkı gasp ediliyor. İktidar yapması gerekeni yapmıyor. Fatura vatandaşa çıkarılıyor” dedi.

EYT’liler ile ilgili makul ve adil bir çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Başkan Kurt, “Çalışma yaşamına girdiğinde 20-25 yıl sigortalılık süresini ve gerekli prim gün sayısını doldurduğunda emekliliğe hak kazanacağını düşünen milyonlarca yurttaş, bir anda yaş koşulu ile karşı karşıya kalmıştır. Bu, özü itibarıyla bir hak gasbıdır. Emeklilikte yaşa takılanlara, makul ve adil bir çözüm üretilmesi gerekmektedir.  Emeklilik koşulları tüm yurttaşlar için yeniden düzenlenmelidir” diye konuştu. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, “Bu seçimde EYT’li kardeşlerimiz gereken cevabı vermelidir. Bu seçimler AKP için uyarı anlamı taşıyor. Siz gereken cevabı verirseniz, AKP’de her yaptığının doğru olmadığını anlayacaktır” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eskişehir İl Temsilciliği, kendilerine verdiği destek için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür plaketi takdim etti.


Etiketler; #KAZIMKURT #eyt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.