Kazım Kurt: Bir daha Sivasların olmaması için barışımızı ve kardeşliğimizi sürdürmeliyiz

27 yıl önce Sivas’ta katledilen 33 aydın, akademisyen, yazar ve sanatçı gün boyu gerçekleştirilen bir dizi programla anıldı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüş ile katliam bir kez daha lanetlenirken, yürüyüşten sonra konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sivas Katliamının insanlığa karşı suç olduğunun altını çizdi. Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Kurt, “Bir daha Sivasların olmaması için birlik beraberlik içinde; dostluğumuzu, barışımızı ve kardeşliğimizi sürdürmeliyiz” dedi.

Kazım Kurt: Bir daha Sivasların olmaması için barışımızı ve kardeşliğimizi sürdürmeliyiz
03 Temmuz 2020 Cuma 13:37

Odunpazarı Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği öncülünde; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu, Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri ile birlikte 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için bir dizi etkinlik düzenledi.  Akşam saatlerinde ise Sivas Katliamını bir kez daha lanetlemek için Pir Sultan Abdal Parkı’ndan Cemevi’nde kadar kitlesel bir yürüyüş yapıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı yürüyüşte katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı.

“YAKILARAK KATLEDİLEN CANLARIMIZIN ANISI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM”

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen yürüyüş Cemevi’nde sona erdi. Cemevi önünde konuşan Başkan Kurt, Sivas Katliamının sorumlularının aradan 27 yıl geçmesine rağmen bulunamadığına dikkat çekti. “Bugün 2 Temmuz 1993’te insanlık dışı bir olayın yıl dönümünde bir aradayız. 1993’ten bu yana kendisine hukuk devleti diyen, sosyal devlet diyen; anayasasına bütünlük, barış ve kardeşlik yazan bir ülkede Sivas Katliamının sorumluları bulunamamış. Hiçbir ülkede böyle bir katliamın hesabının sorulmaması mümkün değildir, ama gerçekten bunu çözmek isterseniz bu işin aslı ortaya çıkar. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü, insanlarımızın kardeşliğini, dostluğunu ve birlikteliğini yok etmek isteyen dış güçler ve onların işbirlikçileriyle tezgâhlanan oyunların hesabı mutlaka sorulmalıdır” diyen Başkan Kurt, 2 Temmuzda yakılarak katledilenlerin anısı önünde saygı ile eğildiğini söyledi. Onları katledenleri de bütün nefretiyle lanetlediğini dile getiren Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İnsanlık suçunun hesabını sormayanlara da yazıklar olsun. Her kim geldi geçti ise bu hesabı sormak ülkeyi yönetenlerin görevi idi. Görevini yapmayanlardan da hesabını sormak bizim görevimizdir. Bir daha Sivasların olmaması için birlik beraberlik içinde; dostluğumuzu, barışımızı ve kardeşliğimizi sürdürmeliyiz. Bunu bozmak isteyen her kim ve kimler ise karşısında bizleri bulmalıdır.”


Etiketler; #KAZIMKURT
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.