KARDEŞ ŞEHRİN ÇOCUKLARI ESKİŞEHİR’DE SAHNE ALDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Belediyesi arasında2016 yılında imzalanan kardeş şehir protokolü ile iki şehir arasındaki ilişkiler güçlenmeye devam ediyor.

KARDEŞ ŞEHRİN ÇOCUKLARI ESKİŞEHİR’DE SAHNE ALDI
14 Mayıs 2019 Salı 14:49

Eskişehir ve Girne arasındaki dostluğu, işbirliğini ve uyumu geliştirmek, karşılıklı anlayışı ve dostluğu teşvik etmek amacıyla imzalanan protokol, bağları güçlendirmeye devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ile Eskişehir 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri “Modern Zaman İçinde” isimli tiyatro oyununda buluştu. Modern zamanda teknolojinin hayatımızın her alanında yer aldığını anlatan oyun sonrası iki okul öğrencileri birbirleri ile tanışarak sohbet etme fırsatı buldular. Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğrencilerinin sergilediği oyun büyük beğeni aldı.

 “Modern Zaman İçinde” oyununun yönetmeni Pınar İnandım etkinlik sonunda yaptığı konuşmada “ Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında 2016 yılında imzalanan Kardeş Şehir protokolü ile iki şehir arasındaki kültürel etkinliklerin tanıtılması büyük önem kazandı. İlk defa yurt dışında bir tiyatro oyunumuzu Eskişehir’de sergilemekten dolayı çok mutluyuz. Bizlerin sizlerle buluşmasına olanak sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğrencileri sergilenen tiyatro sonunda Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile sohbet eden öğrenciler, Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü’nün selamlarını getirdiklerini söyleyerek Eskişehir’i çok beğendiklerini, Üniversiteyi Eskişehir’de okumak istediklerini ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.