KARARMAN İDDİALAR ÜZERİNE UYARDI: “HASTANELERİ SEÇİME KURBAN ETMEYİN”

Yılsonunda açılması planlan Şehir Hastanelerinin seçim nedeniyle 10 Haziran’da açılacağı yönünde duyum aldıklarını belirten Türk sağlık sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman “Hastane tam anlamı ile tamamlanmadan açılıp teslim edilmesi sizlere de Eskişehir halkına da faydalı olmayacaktır” dedi.

KARARMAN İDDİALAR ÜZERİNE UYARDI: “HASTANELERİ SEÇİME KURBAN ETMEYİN”
09 Mayıs 2018 Çarşamba 12:17

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yıl sonunda açılması planlanan Şehir Hastanelerinin erken açılması halinde pek çok sorun yaşanacağını belirterek, “Eskişehir de 26 Eylül 2015 yılında Sağlık bakanı Müezzinoğlu, milli Eğitim bakanı Nabi Avcı Milletvekilleri bir çok bürokratın katılımı ile şaşalı bir açılış yaptı. Müezzinoğlu o zamanki yüklenici firmadan 2017 yılında inşaatın tamamlanması için milletin içinde söz istedi ve sözü de aldı. Kamu özel Ortaklığı Projesi açıklandığı günden bu tarafa bu projenin karşısında olduk. Yanlış olduğunu, sakıncalarını basın açıklamalarımız da seslendirdik itiraz, ettik. Maalesef sesimizi duyuramadık. 20 yıldır bu projeyi uygulayan İngiltere ( Bu proje Türkiye ye İngiltere den kopyala yapıştır olarak alınmıştır) de 7 hastane iflas etmiş sağlık sistemi mali krize girmiş durumdadır. Yapılan hastaneler çok lüks olsa da, maalesef yatak sayısı artmadığı sadece yenileme yapıldığı da kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ HAZIR DEĞİL”

Şehrin Hastanesi’nin erken açılmasının pek sorun doğuracağını ifade eden Kararman, “Eskişehir Şehir Hastanesi’nin bu yılsonu itibarı ile açılması planlanıyordu. Seçimlerin 24 Haziran’a alınması üzerine şehrimiz de özellikle Devlet Hastanesi’nde büyük hareketlilik başladı. Aldığımız duyumlar 10 Haziran da alelacele Şehir Hastanesinin açılmak istendiği yönünde. Hatta Cuma günü Bakanlıktan bir Müşteşarının geleceği Şehir Hastanesi’nin son durumunu inceleyecek olması da duyumlarımız arasında. Bende Şehir Hastanesinin son durumunu görmek için etrafında bir tur attım. Hummalı bir çevre düzenleme çalışması yapılıyor, işçiler kuvvetli yağmur altında çalışıyordu.

-Şehir hastanesi hazırlıksız, birçok eksiklikle, politik beklentilerle ve baskılarla açılırsa sağlık çalışanlarının şiddete uğrama olasılığının artmasına ve aynı zamanda iş kazalarının sıkça görülmesine neden olacaktır.

-Şehir Hastanesi ulaşım sorunu vardır. Sabah saatlerinde trafik çok yoğun olduğundan hastaların ve sağlık çalışanlarının hastaneye ulaşmalarında sıkıntılar yaşanacaktır. Ambulansların hastaneye ulaşmaları bile sorun olacaktır.

-Park sorunu kaçınılmaz olacaktır.

-Hastane içinde birçok teknik sorunlar yaşanacaktır.

Bu lüks hastanede !!  sunulacak olan sağlık hizmeti sekteye uğrayacak hastalar mağdur olacaklardır.

Siyasilere sesleniyorum…” dedi.

Bu yatırım şehir halkı tarafından bilinmekte, görülmektedir. Bu açılışın yapılması siyasi getirisinden çok götürüsü olacaktır. Hastane tam anlamı ile tamamlanmadan açılıp teslim edilmesi sizlere de Eskişehir halkına da faydalı olmayacaktır. Sağlık çalışanlarının psikolojileri bozulmuş durumdadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.