Kararman: Haksız performans ücreti alanların takipçisiyiz

Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının sorunlarını kamuoyu ile paylaştı.

Kararman: Haksız performans ücreti alanların takipçisiyiz
17 Ocak 2018 Çarşamba 11:11

“Hastanemizde yaşanan sorunların başında yetersiz istihdam ve personel eksikliği gelmektedir.” diyen Şube Başkanı Kararman,  yeterli İstihdam için gerekli çalışmaların yapılmaması sonucunda personel eksikliğinin arttığına işaret etti. Kararman, “Bunun sonucunda da iş yükü artık katlanılmaz bir haldedir. Bu düzen içerisinde ne yazık ki üniversite hastanesi çalışanlarının, gözünde bir imkan veya fırsat bulunduğunda terk edilmesi gereken bir çalışma ortamı halini almıştır. Bu durumda yeni alımların çok sınırlı düzeyde kalması nedeniyle de çalışma hayatı adeta personele zehir olmaktadır. Personel istihdamı yerine mevcut personelin iş yükünün arttırılması yolu tercih edilerek çalışanlara açıkça eziyet edilmekte ve çalışma ortamı köle hayatına dönüştürülmektedir. Bu kadar iş yükü varken peki yapılan işin karşılığı, alın teri ve emeğin hakkı verilmemekte midir? sorusunun cevabı da ne yazık ki kocaman bir hiçtir.” dedi.

Performans ücretlerinin sıfır noktasına geldiğini belirten Kararman, “Çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum hale getirilmiştir. Çalışanın hakkı, alınterinin karşılığının verilmemesini kabul etmiyoruz. Biz döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için yoğun bir çaba harcarken burada var olan hakkımızın verilmemesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun mantıklı bir izahı da yoktur. Şöyle ki zaten hakkaniyetle dağıtılmayan performanslar, hakkı olmadığı halde hastane dışında çalışan bazı kesimlere dağıtılmaktır. Bu haksızlığın bir an evvel düzeltilmesi ve sağlık çalışanının haklarının korunması, motivasyonu ve iş barışını sağlayacaktır. Bu hakkı olmadığı halde performans alanlar, sendika olarak takibimizdedir. Bu sorun kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.