Kararman: “2020 yılında memur paketi hayata geçmeli, kayıplarımız telafi edilmelidir”

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kararman, 2019 yılının sağlık çalışanları açısından oldukça zorlu geçtiğini belirterek, toplu sözleşme sonrasında memurların sıfır zamma mahkum edildiğini söyledi.

Kararman: “2020 yılında memur paketi hayata geçmeli, kayıplarımız telafi edilmelidir”
31 Aralık 2019 Salı 13:08

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, geride bıraktığımız 2019 yılını değerlendirerek, 2020 yılına dair taleplerini paylaştı. Kararman, 2019 yılının sağlık çalışanları açısından oldukça zorlu geçtiğini belirterek, toplu sözleşme sonrasında memurların sıfır zamma mahkum edildiğini söyledi.

“Kamu çalışanlarının ücretleri erimiş, sorunlarına çözüm üretilmemiştir” diye Kararman, “Kamu ile müzakere yapmaktan uzak sadece masada seyirci konumunda olan ve başka meselelerle uğraşanların yol açtığı zararların giderilmesi adına çözüm önerisi yine Türkiye Kamu-Sen’den gelmiş ve memur paketi talebimiz açıklanmıştır. Kamu çalışanlarının sorunlarına çözümler üreten bu paketin 2020 yılında memura bir çare olarak hayata geçmesi temel beklentimizdir. Çünkü bu pakette kamu çalışanlarının ücretlerinin arttırılması, tüm ödemelerinin emekliliğe yansıtılması, vergi diliminin %15’e sabitlenmesi, kapsayıcı bir 3600 ek göstergenin hayata geçmesi bulunmaktadır. Kamuda tüm çalışanların kadrolu olması, hizmetlilere memurluk kadrosu verilmesi ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesi yer almaktadır.  Bunlar kamu çalışanlarının temel beklentileridir. Mutlaka hayata geçmelidir” ifadelerini kullandı. 

“Sosyal ve özlük hakkında iyileştirme istiyoruz”

Döner sermaye sisteminin yeni baştan revize edilip, çalışanlarının döner sermayelerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Kararman, “Makul bir yıpranma payı hayata geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının aşırı iş yükünün önüne geçmek için istihdam arttırılmalı, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Devletin şefkat eli olan sosyal hizmet çalışanları hak ettikleri değeri görmeli, mali ve özlük hakları ile ilgili talepleri hayata geçirilmelidir. Tüm bunlarla ilgili atılacak her adımda da sosyal taraflar mutlaka yer almalı, görüş ve önerilerimize başvurulmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.