KARAMAN EĞİTİM –İŞ’E YÜKLENDİ: MESELEYİ ÇARPITIYORLAR

Eğitim-İş Sendikası tarafından gündeme getirilen ve Atatürk Lisesi’nde N. S. İsimli öğretmene sözlü saldırı yapıldığı iddiasına Eğitim Bir Sen’den yanıt geldi.

KARAMAN EĞİTİM –İŞ’E YÜKLENDİ: MESELEYİ ÇARPITIYORLAR
22 Mart 2018 Perşembe 16:29

Atatürk Lisesi Müdür Baş Yardımcısı O. A. tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalarında öğrencilere tekbirlerle zorla şiir okutulduğunu ve bu duruma itiraz eden N. S. İsimli öğretmeni de tehdit ederek, üzerine yürüdüğünü ileri süren Eğitim İş Sendikası’na Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, tepki gösterdi.

18 Mart Çanakkale ve Afrin Zaferlerini kutlayan Atatürk Lisesi öğrencileri, terörle mücadele için operasyona giden özel harekât polislerinin okudukları ve çok beğendikleri “Bizimleydi” şiirini Çanakkale ve Büyük Taarruz Savaşlarını da ekleyerek okumuşlar diyen Karaman, “Ancak bu şiir bazı öğretmenleri rahatsız etmiş okulda kutlama işlerini yürüten Müdür Baş Yardımcısı arkadaşımıza bu şiirde geçen Sur’da Silvan’da Nusaybin’de bizimleydi ifadelerini doğru bulmadıklarını bu yerlerin ülke içinde olduğunu söyleyerek okunmaması için itirazlar yapmışlar. İtirazları haklı görülmeyince yaşanan tartışmada sözlü ifadelerini, yumruk ve dişlerini sıkarak güçlendirmek istemişler” ifadelerini kullandı.

Kadına şiddet diyerek yapılan açıklamada meseleyi çarpıtma gayretinin gayet açık bir şekilde göründüğünü aktaran Karaman, “Bu beyhude bir gayrettir. Programın görüntüleri varsa yarın bir gün ortaya çıkar akla kara belli olur. Eğitim Bir Sen olarak milleti bir arada tutan, evlatlarımızı din ve vatan için canını ortaya koyan bir aslana dönüştüren inanç, değer ve ruhu ortaya çıkarmak için çaba gösteren, bu ülkenin horonunu, zeybeğini halayını, doğusunu, batısını Türkünü, Kürdünü, Alevisini, Sünnisini karşılıksız ve tutkulu bir şekilde seven eğitim yöneticilerinin asılsız ifadelerle yıpratılmasına müsaade etmeyeceğimiz gibi bu amaçla ortaya konulan maksatlı gayretleri kamuoyuna ifşa ederek gerekli yaptırımların ortaya konulması için tüm gücümüzle çalışacağız”  şeklinde konuştu.


Etiketler; #eğitim bir sen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.