Kamu binalarının denetimleri sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Valilik koordinesinde kamu binalarını denetlediği, denetlemeler sonucunda ise şimdilik iki okulun boşaltılacağı belirtildi.

Kamu binalarının denetimleri sürüyor
07 Mart 2023 Salı 12:57

Eskişehir Osmangazi Orta Okulu öğrencileri 9 Mart Perşembe gününden itibaren Osmangazi İlköğretim Okulu’nda öğrenim görecek. Osmangazi Ortaokulu’nun denetimleri yapıldıktan sonra binanın kaderine ilişkin karar verilecek. Bir diğer Okul ise Şehit Mustafa Türker İlk Okulu. Bu okulun C bloğuna ilişkin yıkım kararı alındığı öğrenildi.

Denetimler sürecek

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın Valilik koordinesinden 8 İnşaat Mühendisini görevlendirerek kamu binalarını denetleme işlemi devam edecek. Denetimler sonunda oluşturulan raporlar ile gereken adımlar atılacak.

Faik Alkan: Süreci takip ediyoruz

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan “şimdilik denetimlerin sürdüğünü biliyoruz. Bizlerde denetimleri yakından takip ediyoruz. Veli ve öğrencilerimizin spekülatif haberlere bakarak paniklememesi çok önemli” Toplumsal olarak ciddi bir travma yaşandığının altını Çizen Altan, “Şuan herkes içinde olduğu bina ile ciddi bir güven sorunu yaşıyor. Bu durumun çocuklarımızı psikolojik açıdan etkilememesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada binaların denetimlerini de yakından takip ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.