Kadın örgütleri şiddete karşı çözüm bekliyor…

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Kadın örgütleri şiddete karşı çözüm bekliyor…
22 Kasım 2018 Perşembe 16:53

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu tarafından yapılan açıklamada kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekildi.  Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yapılan çalışmalar; ülkemizde,  kadınların en fazla 21-50 yaşlar arasında şiddet gördüğünü, evli kadınların yüzde 59’unun, boşanmış kadınların ise yüzde 20’sinin eski eşleri tarafından şiddete uğradığını göstermektedir. Son 10 yılda 2 bin 337, 2018 yılı içinde ise 285 kadın şiddet görerek erkekler tarafından öldürülmüştür. Kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla; kadın örgütleri önderliğinde eylem planları yapılmasına rağmen, ülkemizde kadına yönelik şiddetin arttığı görülmektedir. Bu artışın en önemli nedenlerinden biri; ülkemizde mevzuat ile uygulama arasındaki uyumsuzluktur. Yasaları çözüme odaklı değiştirirken, kullanılan siyasi dilin kadın haklarına aykırı olması bunun en belirgin örneğidir. Bu mücadelenin olumlu sonuçlanabilmesi için, özellikle devletin ve kadın örgütlerinin samimi bir şekilde çözüme odaklanması gerekmektedir. Şiddet uygulandıktan sonraki mücadele yerine, şiddetin önlenmesine yönelik mücadele yöntemlerine ağırlık verilmelidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.