KADIN MUHTARLARDAN ÇOCUK İSTİSMARINA TEPKİ

Türkiye Kadın Muhtarları Derneği: “Kaybolan ve bir süre sonra cansız bedenleri ile bulunan çocuklar bu ülkenin alnındaki kara bir lekedir.”

KADIN MUHTARLARDAN ÇOCUK İSTİSMARINA TEPKİ
06 Temmuz 2018 Cuma 14:28

Türkiye Kadın Muhtarları Derneği ortak bir bildirge yayınlayarak son günlerde yaşanan çocuk cinayetlerine tepki gösterdi.  Son zamanlarda sıklıkla yaşanan çocuk cinayetlerinin ülkenin alnında kara bir leke olduğunu belirten bildirgede şu ifadelere yer verildi; “Önceki yasama yıllarında TBMM’e sunulan, “Çocuklara Yönelik Cinsel istismarın araştırılması ve önlenmesi önergesinin reddedilmesi aklımız almıyor. Bu önerge tekrar meclis gündemine taşınmalı. Ayrıca ekranlarda ve meclis kürsüsünde “6 yaşında çocuk evlenebilir” cümlesinin ifade özgürlüğü sayılması, “annende olsa diz kapağının üstü tahrik eder” genç kayınvalide şehvet uyandırır gibi sözlerin pervasızca sarf edilmesi bu ve buna benzer durumların normalleştirilmesi bugün yaşadığımızın kapsını aralamıştır.  Denetleme sistemi devreye girmeli. Tv’lerde pedagog, psikolog ya da çocuk gelişimi uzmanı olmayan kişilerin görüş beyan etmesinin önüne geçilmelidir”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.