Kaboğlu'ndan dikkat çeken seçim açıklaması

Odunpazarı Kent Konseyi Eczacılar Odası ,Tabibler odası işbirliği ile “ Demokrasi ve Anayasa “ başlığı ile düzenlenen panelin konuşmacıları Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Doc.Dr. Yunus Emre oldu.

Kaboğlu'ndan dikkat çeken seçim açıklaması
26 Mart 2018 Pazartesi 15:07

Panelin açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru  ve Tabibler Odası Başkanı Hamit Güçlüer gerçekleştirirken salonda CHP il Başkanı  Sinan Özkar CHP Milletveli C.Okan Yüksel ve Odunpazarı Belediye başkan Vekili Mustafa Kosku hazır bulundu.

Konuşmacılardan Doç. Dr. Yunus Emre, “ Son yıllarda demokrasi kavramını çok sık tartışmaya başladık ve devamda edeceğine benziyor, insanlar siyasal iradelerini sivil alanlarda kamusal alanlarda, basında ve kamusal alanlarda söyleyemez ve ifade edemez  hale geldi. Demokrasi  kavramı artık ölçülebilir hale geldi. Gerçekliği uluslararası araştırma şirketleri tarafından araştırlıyor ve ölçülüyor,  demekki artık demokrasi de ölçülebiliyor.” vurgusunu yaptı.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise, “Türkiye'yi dolaşıyor ve demokrasi anayasa kavramlarını anlatmaya çalışıyorum. Bu kavramları anlatırken gittiğim şehirlerde özellikle kitlesel platformlar kurmalarını tavsiye ediyorum. Önümüz sürecte sadece bir Başkan yani onların deyimi ile yeni Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz , anayasayı oylayacağız, yani temel haklarımızı oylacağız. Bu seçim tüm atama yetkilerini, seçme yetkilerini tek bir iradaye teslim edecek ve dünyada bu sistem ne Amerika’da nede Rusya’da hatta Afrika ülkelerinde bile çok az görülen yönetim biçimidir.” eleştirisini getirdi.

Konuşmaların arkasından soru cevap ile panel  sonlanırken ,Odunpazarı Belediye Başkan vekili Mustafa Kosku,Tabibler odası Başkanı Hamit Güçlüer ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Konuşmacılara teşekkür plaketlerini taktim ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.