Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Anday: Depremin tekrarlanma sıklığı bizim yaptığımız çalışmada Eskişehir’de 70 ile 90 yıl arasında

Eskişehir Net’ten Tarkan Demir’e konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof Dr Can Anday Düzce depreminin Eskişehir’e etkisine dikkat çekerek, “Düzce depremi Eskişehir’i bu kadar salladıysa Eskişehir’de bundan daha büyük deprem olduğunda ne olur bunu Eskişehirliler bir düşünsün” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Anday: Depremin tekrarlanma sıklığı bizim yaptığımız çalışmada Eskişehir’de 70 ile 90 yıl arasında
23 Kasım 2022 Çarşamba 16:00

Düzce’de meydana gelen 5.9’luk deprem bir kez daha deprem gerçeğini gözler önüne serdi. Sedef Medya Haber Koordinatörü Tarkan Demir’e konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Can Anday Eskişehir’de 2026 ile 2046 yılları arasında 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelme ihtimalinin bir hayli fazla olduğunu belirterek şunları söyledi: 127 kilometre uzaklıkta Eskişehir’i ayağa kaldırdıysa TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak tüm Eskişehirlilere geçmiş olsun diyoruz. Hatırlatmakta fayda var Eskişehir’de 20 Şubat 1956'da 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin tekrarlanma sıklığı bizim yaptığımız çalışmada Eskişehir’de 70 ile 90 yıl arasında çıkmıştı. 1956 yılına 70 yıl ilave ettiğimizde 2026 yılında, 90 yıl ilave ettiğimizde 2046 yılında bu büyüklükteki bir depremin tekrarlanma olasılığı yüksek.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.