Jale Nur Süllü: Kütahya yoluna acilen önlem alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Orhangazi Mahallesi Muhtarı İhsan Çağlar’ı ziyaret ederek, ölümlü kazaların da yaşandığı Kütahya Yolu üzerinde incelemelerde bulunduktan sonra yaşanan sorunları Karayolları 4. Bölge Müdürü’ne aktararak çözümü konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Jale Nur Süllü: Kütahya yoluna acilen önlem alınmalı
19 Eylül 2023 Salı 13:02

Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Orhangazi Mahallesi Muhtarı İhsan Çağlar ile görüşerek bölgede yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı. Muhtar İhsan Çağlar, Süllü’ye, Kütahya Yolu üzerine bir sene önce demiryolu nedeniyle vatandaşların yolun karşısına geçmemesi için, karayollarının yolu ikiye bölerek yolun ortasına demir brandalar yerleştirdiğini, çözüm olarak yapılan yaya geçidine ve trafik ışıklarına ise kimsenin uymadığını, maddi hasarlı sıklıkla yaşanan ve ölümlü kazaları anlatarak dert yandı. Süllü, şehirler arası yol olan Kütahya yolunun mahallenin ortasından geçtiğine dikkat çekerek, “Tamamen şehir içinde kalan şehirler arası yolda yaya geçidi ve trafik ışıkları anlaşılan o ki, bir çözüm sağlamıyor hem mahalle halkımız hem de yolu kullanan araçlarımız için gerekli önlemlerin en kısa sürede alınması lazım” dedi.

VATANDAŞLAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Gerekli yerlere başvurduğunu, Karayollarına dilekçeler yazdığını söyleyen Muhtar İhsan Çağlar’a cevap olarak; “Bölünmüş yollarda 1500 araç, 500 yayanın geçmesi gerektiğini ve bu sayılara ulaşılmadığı için köprü yapılmadığı” yanıtının verilmesine tepki gösteren Süllü, “Böyle bir açıklama akla ve mantığa uygun değildir. Yol oldukça yoğun trafik akışına sahip.  Mesire alanlarına gidiş güzergahı da olan Kütahya Yolu’nda hafta sonları araç kuyrukları oluşuyor. Özellikle yolun karşısında bulunan okullara giden çocukların, camiye giden yaşlıların bu yoldan geçmek zorunda kalması nedeniyle mahalleli dertli. Bu da vatandaşlarımızın, her gün ölümle burun buruna kalması anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER”

Mahallenin talebinden bölgede çözüm odaklı bir düzenlemenin acilen yapılması gerektiğinin anlaşıldığını söyleyen Süllü, bölgede muhtarın ivedilikle bir alt geçit veya üst geçit yapılması talebini, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin ile yaptığı görüşmede iletti. Bölgede inceleme yapıldıktan sonra kendisinden bilgi alan Süllü, bir üst geçit yapılacak yer olmadığı bilgisi üzerine, yol tek yön iken mevcut alt geçidin yolun karşı yönüne de devam ettirilmesi yönündeki önerisini Karayolları Genel müdürlüğüne ileterek incelenmesi sözünü aldı.

Ayrıca Süllü, karayollarının güzergahtaki trafik lambalarını Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiğini öğrenmesinin ardından trafik lambalarının görünürlüğünün arttırılması talebini, Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığına iletti. Bölgede inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin güzergahta iki yöne deve boynu trafik lambası yapılması kararının, en azından araçların dikkatinin çekilmesinin, kazaların önlenmesinde etkili olacağına inandığını söyleyen Süllü, “Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Eskişehirliler’in şehir içinde kalan çevre yolları sorununu yaşamayacağı günler için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.