İYİ Partili Toptaş’tan Eskişehir Valiliği’ne çağrı: Feryadımızı duyun

Sivrihisar İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar’da çürümeye terk edilen 300 kişi kapasiteli iki yurdun bir an önce AFAD’a devredilerek depremzedelerin hizmetine açılması gerektiğini belirtti.

İYİ Partili Toptaş’tan Eskişehir Valiliği’ne çağrı: Feryadımızı duyun
21 Şubat 2023 Salı 09:55

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından depremzedelerin barınma sorununa ilişkin değişik çözümler ortaya atılırken, Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, bir kez daha Sivrihisar’da çürümeye terk edilen yurtları işaret etti. Toptaş, ülkemizin her an bir felaketle karşı karşıya olduğunu belirterek, her türlü doğal afete hazırlı olunması gerektiğini söyledi. Toptaş Sivrihisar’daki atıl yurtların bir an önce depremzedelerin kullanımına açılması için Eskişehir Valiliği’ni göreve çağırdı.

AFAD’a devredilsin

Yurtların AFAD’a devredilerek depremzedelerin kullanımına açılması gerektiğini belirten Toptaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Doğal afetlerde insanların en çok ihtiyaç duyduğu barınmadır. Bunun için yurdun her yanında afetlerde kullanılmak üzere eldeki mevcut yapılar ve yenileri yapılmak suretiyle geçici barınma merkezleri AFAD kurumu bünyesinde hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Bunun en bariz örneğini ülkemizi yasa boğan ve on ilimizi etkileyen deprem felaketinde yaşadık. İnsanlarımız eksi derecelerde sokaklarda yaşamak zorunda kalmışlardır. Bu nedenle ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde olabilecek doğal afetlerde kullanılmak üzere ilçemizde atıl bulunan 300 kişi kapasiteli iki adet yurdun zaman geçirilmeden AFAD kurumuna devredilerek, olası felaketlerde kullanılmak üzere hazır hale getirilmesi sağlanmalıdır. ​İlçemizde bulunan bu iki yurt binası için iki sefer basın açıklaması yaparak çürümeye terk edilen bu yurtlara sahip çıkılmasını istemiştim. Ne yazık ki yöneticilerin vurdumduymaz tavırları ve ilgisizlik yüzünden her şeyi ile hazır olan bu yurtlar yağmalanmıştır. Zemin olarak sağlam olan ilçemizde bulunan bu yurtlara bir an evvel sahip çıkılmalıdır. Eksiklikleri tamamlanarak AFAD kurumuna verilmek suretiyle ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde meydana gelebilecek her türlü afetlerde kullanılmak üzere geçici barınma merkezi haline getirilmelidir. ​Başta Eskişehir valimiz olmak üzere ilgili kurumların bu feryadımızı duyarak çürümeye terk edilen 300 kişi kapasiteli bu yurtlara sahip çıkmalarını ve kullanılır hale getirilerek böyle zor günlerde mağdur vatandaşlarımızın kullanımıma açılması sağlanmalıdır. ​Ayrıca ilçemizde atıl ve boş bekletilen çok sayıda kamu lojmanı bulunmaktadır. Bu lojmanların bakım ve onarımı yapılarak depremzedelere verilmek suretiyle barınma ihtiyaçları karşılanmalıdır. Ülkemizde meydana gelen büyük deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.