İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık Sistemi Devamlı Kan Kaybediyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, sağlık alanında yaşanan problemleri ve sağlık personelinin sorunlarını TBMM Genel Kurul Gündemine taşıdı. Konuşmasında sağlıkçıların göçüne ve Şehir Hastanelerine değinen İYİ Partili Kabukcuoğlu, Ak Parti hükümetinin müteahhitlere gösterdiği şefkatten sağlıkçıların yararlanamadığını, sağlığın lime lime edildiğini, pek çok sorun gibi sağlık sorunlarının da kangren safhasını aştığını söyledi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık Sistemi Devamlı Kan Kaybediyor
17 Şubat 2022 Perşembe 15:52

Sağlık Sistemi Devamlı Kan Kaybediyor              

                Yoksulluk sınırı üzerinde hiçbir sağlık çalışanının para kazanmadığını vurgulayan KABUKCUOĞLU, “ Sağlık personeli, mesleki zorlukları, maddi yetersizlikleri ve can güvenliklerinin olmaması nedeniyle şimdiye kadar görülmediği bir şekilde bir beyin göçü sergilemektedir. Öyle ki saygın bir yabancı yayın organı okurlarına bu durumu "Türkiye'nin doktorları gidiyor, enflasyon sarmalının son zayiatı." şeklinde takdim etmiştir. On yılda 4 bin tıp doktoru ülkeyi terk etmişken son bir yılda bu, tırmanmış ve bini geçmiştir ülkemizi terk eden tıp doktoru sayısı. Sayı hızla artmaktadır, Türk sağlık sistemi devamlı kan kaybetmektedir.” dedi.

Şehir Hastaneleri Safsatası

                3.500 yataklı devasa şehir hastanelerinin, diktatörlerin tutkuyla sahiplendiği, yönetenlerin etki ve güçlerinin simgesi yaptıkları, pahalı, hastalara eziyet olan yapıları çağrıştırdığını söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu, “Şehir hastaneleri öyle takdim ediliyor ki sanırsınız gökten AK PARTİ'nin yüzü gözü hürmetine inen bir nimettir. Çalışan, hizmet veren hastaneyi yıktılar veya çalışamaz hâle getirdiler veya eski hastanelerin bir kısmını poliklinik hizmeti gibi basit hizmetleriyle yürütüp çalışsın diye, hastaları şehir hastanelerine, şehrin 8-10 kilometre uzağında bir bina yaparak oralara gitmeye zorluyorlar. Çalışan aynı çalışandır, bilgi aynı bilgidir, tecrübe aynı tecrübedir. "Bu hastaneler olmasaydı pandemiyle baş edemezdik." sözü koskoca bir safsatadır.” Dedi.

Yatak Maliyeti 5 Kat Arttı

                Devletin yaptığı hastanelerde bir yatağın maliyeti maksimum 74 bin dolar iken şehir hastanelerinde bir hasta yatağının maliyetinin 400 bin dolar olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Kabukcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Şehir hastanesiyle yaratılan bir diğer algı yönetimi de bu hastanelerin ülkemizin yatak ihtiyacını karşıladığı şeklindedir; bakalım durum böyle mi? Eski hastanelerden şimdilik 5 tanesi yıkıldı, geri kalanlardan bir kısmı başka kurumlara devredildi. 5 tane kapatılmış olup bir kısmında poliklinik hizmetleri verilerek bir kısmında idari yapı olarak kullanılmakta. Şehir hastaneleriyle, ülkemizde 20.827 adet hasta yatağı kazanıldı. Bunun yanında 16 hastanenin atıl hâle getirilen yatak sayısı 6.020'dir. Bu hastaneler, şehir hastaneleri çalışsın diye kapatıldı. Hastane yıkıp hastane yapmak sükûnetle karşılanamaz. Biz, İYİ Parti olarak, yatırıma karşı değiliz, ranta karşıyız. İYİ Parti, ülkesinin parasını kuruşuna kadar koruyacaktır. Ülkemizin sağlık sistemi a'dan z'ye ıslahata muhtaçtır. İYİ Parti olarak biz birinci basamak sağlık hizmetlerine önem vereceğiz. "Kişiyi bırakın hasta olsun, ben tedavisini yapar, para kazanırım." görüşü ve duygusu içinde değiliz, biz diyoruz ki: Sağlam insanlara sahip olalım, onların sağlığını koruyalım ve hizmetin büyük kısmını onlara götürelim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.