İYİ Partili Kabukcuoğlu: Murat Dağı talandan kurtuldu

Büyük Menderes ve Sakarya Havzalarını sulayan, Porsuk Çayı da dâhil, 8 ayrı su koluna kaynaklık eden, 130863 hektar ormanlık bölgesiyle Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyon ve Bölgenin oksijen deposu olan Murat Dağı, için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED Gerekli Değildir” kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İYİ Parti Milletvekili Arslan kabukcuoğlu “Murat Dağı bu talandan kurtuldu” dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu: Murat Dağı talandan kurtuldu
02 Temmuz 2020 Perşembe 17:08

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Export Maden firmasına Murat Dağı’nda altın madeni arama ve işletme ruhsatı verdiği ve firmanın rezerv çalışmalarına başladığı andan itibaren yürütülecek bu faaliyetlerin sakıncalarını TBMM’de dile getiren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Kabukcuoğlu; “ başta Gediz Havzası olmakla birlikte Büyük Menderes ve Sakarya Havzalarını sulayan, Porsuk Çayı da dâhil, 8 ayrı su koluna kaynaklık eden, 130863 hektarormanlık bölgesiyle Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyon ve Bölgenin oksijen deposu olan Murat Dağı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED Gerekli Değildir”  kararıyla altın madeni faaliyetlerine açılarak yok edilmek istendi. Bölgenin milletvekilleri olarak Kütahya İl Teşkilatımızla Murat Dağına gittik. Yerinde incelemeler yaptık. Vatandaşlarımızın, dağdan geçimini sağlayan yöre halkının ve 116 endemik bitki türünü içeren ekosistemin yanında durduk. Bakanlık duymazdan geldi. En temel insan hakkı olan sağlık bir çevrede yaşama hakkını hiçe saydı. Bu karara bölge halkı, barolar ve çok sayıda yurttaş itiraz etti. Bizler meclis araştırması önergesi istedik, konuyu genel kurul konuşmalarımızla gündemde tutuk. Kütahya İdare Mahkemesi “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan davada vatandaşlarımızı haklı buldu ve kararı iptal etti. Bakanlık bunun üzerine Danıştay’a itirazda bulundu ve Danıştay bu itirazı reddetti. AK Parti iktidarı doğayı, ağacı madene terk etmek için uğraşırken, bölge halkı ve bizler Murat Dağı’nı kurtarmak için uğraştık ve Danıştay’ın kararı onamasıyla Murat Dağı bu talandan kurtuldu.” dedi.

           

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.