İYİ partili Ekmen: Üniversitelerimizden elinizi çekin

İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen ESTÜ, ESOGÜ ve Anadolu Üniversitesi’nde yapılan atamalara dikkat çekerek AK Parti Eskişehir Milletvekillerine, İl Başkanına ve Eğitim Bir –Sen yöneticilerine seslendi: Üniversitelerimizden ellerinizi çekin!

İYİ partili Ekmen: Üniversitelerimizden elinizi çekin
16 Aralık 2021 Perşembe 16:51

Ekmen, Eskişehir’in bir üniversite kenti olduğunu belirterek, son yıllarda Eskişehir üniversitelerinin Ak Parti’nin arka bahçesi olma yolunda ilerlediğini kadrolaşma çalışmalarının üniversitelerde de başladığını ifade etti.

ESTÜ’de AK Parti toplantısı

Açıklamalarına ESTÜ’de son günlerde yaşananlara dikkat çekerek başlayan Ekmen, “Yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde yapılan Genel Sekreter, Daire Başkanları gibi üst düzey atamaların büyük bölümü, AK Parti ile Eğitim Bir-Sen isimli sendika referanslarıyla Eskişehir dışındaki diğer kamu kuruluşları veya üniversitelerden atanmıştır. AK Partiyle organik bağ kurmamış ve bahsi geçen sendika üyesi olmayan personelin önleri kapatılmıştır. Kamuoyuna yansıyan birkaç haberden de AK Parti İl Başkanlığının bazı teşkilat toplantılarını dahi bu üniversitede yapabildiğini izlemekteyiz.” Dedi.

Anadolu’ya Siirt’ten genel sekreter

Anadolu Üniversitesi’nde yapılan atamalara değinen Ekmen, “Anadolu Üniversitesine, Üniversite kadroları içinde Rektörlük yapabilecek hiç bir Akademisyen yokmuş gibi önce POMEM den Prof. Dr. Şafak Çomaklı onun istifa etmesi üzerine de Prof. Dr. Fuat Erdal Rektörlük görevine atanmıştır. Fakat ne İlginçtir ki Prof. Dr. Fuat Erdal göreve başladıktan sonra binlerce yetişmiş işinin ehli çalışanı olan kurumda hiç personel bulamadığından olacak ki ta SİİRT ilinden bir genel sekreter ataması yapmıştır.” diye konuştu.

ESOGÜ’de neler oluyor!

Osmangazi Üniversitesi’ne yönelikte eleştirilerde bulunan Ekmen, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde de, istifa eden Rektör yerine Rektörlük Makamına YÖK tarafından KAYYUM olarak ta nitelendirilebilir şekilde Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK görevlendirilmiş yaklaşık altı ay sonra da asaleten atanmıştır.Üniversite içinde tüm yapılanma hareketleri bundan sonra başlamış adeta üniversitedeki kadrolar ve imkanlar talan edilmeye başlanmıştır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine naklen geçen bir personelin yapımı devam eden ve personel yapılanması oluşmayan Diş Hastanesine Hastane Müdürü olarak naklen ataması ve sonra da vekaleten Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına görevlendirilmesi, Eğitim Bir Sen Sendikasının Üniversite Şubesinin Başkanının Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Meslek Yüksek Okuluna Yüksekokul Sekreteri olarak atanmasını, Eğitim Bir Sen Sendikası üyesi ve Anadolu Üniversitesinde teknik personel olarak görevli bir teknik elemanın Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmesi, Eğitim Bir Sen Sendikası yönetim kurulunda görevli bir personelin Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreteri olarak atanması gibi örnekler vardır. Kamuoyuna yansıyan en son atama ise 657 sayılı kanun’un Liyakat ve Kariyer ilkelerinin tamamen rafa kaldırıldığının somut örneğidir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde, bu görevi yapacak personel yokmuş gibi Anadolu Üniversitesinde Bilgisayar İşletmeni kadrosu ile görev yapan ve Eğitim Bir Sen Sendikasının faal başkanı naklen Osmangazi üniversitesine getirilmiş hiçbir personel bilgisi olmayan bu kişi Personel Daire Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Yapılan bu görevlendirmeler üniversitelerde görev yapan Akademik ve İdari personel arasında tedirginlik oluşturmuş görev yaptıkları kurumlarına karşı tüm aidiyet duygularını kaybetmelerine sebep olmuştur.

Nihayet, 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde AK parti Teşkilat Akademisi çalışmalarının Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmesi, Üniversitelerimizin pervasızca nasıl arka bahçe haline getirildiğinin son kanıtı olmuştur.

AK Parti Eskişehir Milletvekillerine, İl Başkanına ve Eğitim Bir –Sen yöneticilerine sesleniyorum. Partiler siyaset yapar, sendikalar temsilcisi oldukları meslek gruplarının hak ve menfaatlerinin mücadelesini verir, Üniversiteler bilgi, bilim, teknoloji üretir. Herkes kendi işini yapsın. Üniversitelerimizden elinizi çekin. Yıllarca emeğini, bilgi ve tecrübesini işe koşturmuş personelin hakkını yemeyin.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.