İyi Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş: Kırsaldan göç önlenmeli

Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar’da yaşanan nüfus azalmasına dikkat çekerek, Eskişehir’in en büyük ilçesi olan Sivrihisar’ın göç vermesinin önüne geçilmemesi halinde nüfusu az bir mahalleye dönüşeceğini söyledi. Toptaş, göçün önlenmesi için tarım ve hayvancılığın desteklenmesi ve Sivrihisar OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İyi Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş: Kırsaldan göç önlenmeli
09 Mart 2021 Salı 10:17

Toptaş yaptığı açıklamada, Sivrihisar ilçemizin nüfusu, 1985 yılında 53 bin 175 kişi iken, 2000 yılı 30,583 kişi 2020 yılında 20 bin 140 kişiye düşmüştür. Böyle devam ederse köylerimiz kapanacak ilçemiz ise bir mahalleye dönüşecektir.  Kırsaldan şehre göçün nedenlerine bakıldığında, tarıma ve hayvancılığa gerekli desteğin verilmemesi, çiftçilerin geçimini sağlayacak parayı kazanamaması nedeniyle gençlerin şehirde iş aramak zorunda kalıp köyü terk etmesi olarak karşımıza çıkıyor.  Ekonomik sosyal kültürel il de daha etkin olması göçün başlıca nedenlerindendir. İlçemiz gün  geçtikçe kan kaybetmektedir. İlçemiz okul bakımından çok zengin olmasına rağmen öğrenci sayısı gün geçtikçe azalmakta ve okullar kapanmaktadır. Göçü önleyecek tedbirler alınmalı yerel de kalkınma modeli ile gençleri köylerde tutacak projeler üretilmeli. Tarım hayvancılık destekleri arttırılmalı. İlçemizde devam eden organize sanayi bir an önce hayata geçirilmelidir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.