İYİ Parti ile vekil seçildi, AK Parti ile belediye başkanlığı istiyor

Siyasete hızlı bir giriş yaparak, İYİ Parti’den Milletvekili seçilmeyi başaran çiçeği burnunda AK Partili Nebi Hatipoğlu, bu kez AK Parti çatısı altında Eskişehir büyükşehir belediye başkanlığı için yarışacak.

İYİ Parti ile vekil seçildi, AK Parti ile belediye başkanlığı istiyor
07 Ocak 2024 Pazar 13:51

İş adamı Nebi Hatipoğlu siyasi kariyerinde hızlı bir şekilde yükselmeyi sürdürüyor. İYİ Parti’ye kayıt olur olmaz milletvekili seçilmeyi başaran Hatipoğlu AK Parti’ye geçer geçmez büyükşehir adayı olacağı söylentileri ile gündeme geldi. Uzun süredir adaylığının açıklanması beklenen Hatipoğlu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Hatipoğlu resmen AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir belediye başkanı adayı oldu. Hatipoğlu’nun açıklanması ardından gözler Eskişehir’in merkez ilçelerinin adaylarına çevrildi.

Sakallı ve Ünlü favori

Eskişehir merkez ilçelerinden aday olarak gösterilecek isimlerin başında Burhan sakallı ile Dündar Ünlü geliyor. Geçtiğimiz yerel seçimde AK Parti’nin büyükşehir adayı olarak boy gösteren Sakallı’nın bu seçimde Odunpazarı belediye başkanı adayı olarak yeniden sahne alması bekleniyor. Öte yandan bir dönem AK parti İl başkanlığı görevini yürüten ve gösterdiği performans ile hafızalarda yer edinen Dündar Ünlü’nün de Tepebaşı belediye başkan adayı olması için ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

17.02.1974 tarihinde Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamlamıştır. 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe bölümünden mezun oldu. Ayrıca 2005 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Hatipoğlu Plastik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2004 yılında Europen Endüstri’nin yönetim kurulu başkanı seçildi.

2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi. Başkanlık yaptığı dönemde Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla Eskişehirspor’a kaynak yaratıldı ve takım Süper Lig’e yükseldi.

2023 genel seçimlerinde İyi Parti'nin 1. sırada Eskişehir milletvekili adayı oldu. 28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı. İYİ Parti'den 2 Kasım 2023 tarihinde istifa etti. 7 Kasım 2023 tarihinde AK Partiye katıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alp Turanlıgil - 4 ay önce
Bu durumda top Eskişehir'li İyilerde. Bakalım kendilerine yapılanı sineye mi çekecekler, yoksa gereğini mi yapacaklar. Hayırlısı.