İşte yani sağlık düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz!" çıkışında bulunduğu hekimlere, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı konuşmada, "Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin" ifadelerini kullandı.

İşte yani sağlık düzenlemesi
14 Mart 2022 Pazartesi 15:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde 'müjde' diyerek sağlıkta yeni düzenlemenin ayrıntılarını anlattı

“Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin. Çünkü bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır.” diyen Erdoğan sağlık çalışanlarına yönelik beş maddelik düzenlemeyi de aktardı. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

- Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde artış yapılacaktır

- Sağlık çalışanlarının döner sermayeden alacakları ek ödemede artış yapılacaktır

- Sağlık çalışanlarımızın sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınıyor

- Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında iyileştirme sağlıyoruz

- Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

- Bizim kültürümüzde her işin başı sağlıktır. Öyle ki ülkemizde hekim, doktor, tabip temalı binlerce türkü, binlerce deyim vardır. Devrinin en büyük fatihi Kanuni Sultan Süleyman'ın dünyadaki en büyük mutluluğu "Bir nefes sıhhat" olarak tabir etmesi tesadüf değildir.

- Sağlık çalışanlarına karşı kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil edilecek

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.