İstanbul Sözleşmesi fesih kararına tepkiler sürüyor

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilmesi ardından itirazlar sürüyor. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Üyeleri bir araya gelerek gece yarısı alınan kararı protesto ederken, yapılan açıklamada “Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile temel hak ve kişi hakları düzenlenemez. Dolayısıyla; insan haklarını düzenleyen İstanbul Sözleşmesi’nin cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedilmesi hukuka aykırıdır.” denildi.

İstanbul Sözleşmesi fesih kararına tepkiler sürüyor
20 Mart 2021 Cumartesi 15:40

Kanatlı AVM önünde toplanan kadınlar burada yaptıkları açıklamada 2021 yılının ilk 79 gününde 77 kadının öldürüldüğünü belirterek, alınan kararın yok hükmünde olduğunu ifade ettiler. Grup adına açıklama yapan Pınar Çelik, “Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile temel hak ve kişi hakları düzenlenemez. Dolayısıyla; insan haklarını düzenleyen İstanbul Sözleşmesi’nin cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedilmesi hukuka aykırıdır. Anayasaya aykırı olan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu bir uluslararası insan hakları sözleşmesinin feshi yok hükmündedir. Kadınlar arkasından çekilmedikçe İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir!” dedi. Açıklamanın ardından kadınlar Doktorlar caddesinde yürüdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.