İSMAİL ALKILIÇGİL ANILACAK

Eskişehir basının duayen ismi İsmail Alkılıçgil, mezarı başında anılacak.

İSMAİL ALKILIÇGİL ANILACAK
27 Aralık 2017 Çarşamba 12:32

Merhum Gazeteci İsmail Alkılıçgil ölümünün 14'üncü yıl dönümünde mezarı başında anılacak. Alkılıçgil’in oğlu Gazeteci Varol Alkılıçgil, ailesi, meslektaşları ve sevenleri onu Asri Mezarlık’ta Perşembe saat 11.00'de anacak.

İlimizin duayen gazetecilerinden ve Eskişehirspor’un en büyük arşivinin günümüze kadar gelmesine vesile olan İsmail Alkılıçgil bugün ölümünün 14’üncü yıl dönümünde mezarı başında anılacak. Taban birlikleri, gazeteciler ve Alkılıçgil ailesi anma töreninde bir araya gelerek mezarı başında duada bulunacak.

Anmaya katılacaklar için 28 Aralık Perşembe günü saat 10.30'da Büyükşehir Belediyesi önünden araç kaldırılacak.


İSMAİL ALKILIÇGİL KİMDİR?


İsmail Alkılıçgil, Bulgaristan’ın Lom şehrinde 1928 yılında doğdu. Erkek Sanat Enstitüsü’nden mezun oldu. 3 erkek çocuk sahibi olan Alkılıçgil; profesyonel gazeteciliğe 1960 yılında Hür Vatan Gazetesi’nde başladı. 1963’te Hürriyet Gazetesi’ne geçen Alkılıçgil, 1979-1981 yılları arasında Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı görevinde bulundu. Emekliyken Sakarya Gazetesi’nde görev aldı. Alkılıçgil, 28 Aralık 2003 yılında 75 yaşındayken hayata gözlerini yumdu…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.