İŞ KAZALARINA DİKKAT ÇEKTİLER

Eskişehir Kent Konseyi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışma Grubu 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.

İŞ KAZALARINA DİKKAT ÇEKTİLER
09 Mayıs 2019 Perşembe 12:18

Eskişehir Kent Konseyi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışma Grubu Başkanı  A Sınıfı İş Güvenliği  Uzmanı Levent Özbunar Türkiye’nin iş kazalarında ön sıralarda yer aldığını söyledi. Türkiye’de her altı dakikada 1 iş kazası meydana geldiğini söyleyen Özbunar, “Her iki buçuk saatte 1 çalışan sakat kalmakta. Her altı saatte de 1 çalışan ölmektedir” dedi.

2019 yılında meydana gelen iş kazalarında hayatını kaybedenlerin rakamlarını açıklayan Özbunar, “2019 yılının ocak ayında 159 işçi, şubat ayında ez az 125 işçi çeşitli nedenlerden dolayı geçirdiği iş kazaları sonucu yaşamını yitirdi. Ölenlerin 9’u kadın işçi, 116’sı ise erkek işçidir. Mart ayında 114 işçi, nisan ayında en az 145 işçi iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölümler en çok tarım, inşaat, taşımacılık işkollarında gerçekleşmiştir. En fazla ölüm nedenleri ise ezilme-göçük, trafik-servis kazası ve yüksekten düşmedir” şeklinde konuştu.

Özbunar çalışma grubu olarak iş kazalarını önlemek adına kreşlere giderek çocuklara çizgi filmlerle bilgi verdiklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.