İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Zeytinoğlu grubuna bağlı Entil, Hapalki ve Tarkon iş yerlerinde 500 işçinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına imza kampanyası başlatıldı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
30 Eylül 2019 Pazartesi 11:38

Zeytinoğlu grubuna bağlı Entil, Hapalki ve Tarkon iş yerlerine, 2009 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu. Fabrikalarda bir süre TMSF yönetiminde üretim devam etti. TMSF geçtiğimiz yıl Haziran ayında, şirketleri Zeytinoğlu grubuna iade etti. Şirketleri geri alan Zeytinoğlu grubu, işletmelerin içinde sokulduğu borç yükünün sürdürülemez olduğunu iddia ederek işçilerin haklarını gasp etti. Bunun üzerine 4 aydır ücretlerini alamayan Entil, Hapalki ve Tarkon işçileri seslerini duyurmak adına geçtiğimiz günlerde eylem yapmıştı. İşçiler yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına bir de imza kampanyası başlattı. Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından Adalar'da  kurulan stanta vatandaşlar imza vererek işçilere destek oldu. Toplanan imzalar daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gönderilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.