İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç : Şubat depreminde on binlerce canımızı kaybettik gördük ki 99’dan bu yana hiç ders almamışız

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: Artık insanlarımızı depremlerde kaybetmek istemiyoruz. Siyasilerimiz imar barışı gibi garabet uygulamalardan vazgeçmeli ve kentsel dönüşüm çalışmalarını acilen tamamlamalıdırlar

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç : Şubat depreminde on binlerce canımızı kaybettik gördük ki 99’dan bu yana  hiç ders almamışız
24 Aralık 2023 Pazar 14:16

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından 69’uncu kuruluş yıl dönümü geleneksel oda yemeği ve plaket töreni düzenlendi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69’uncu Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği ve Plaket Töreni düzenlendi. Yemeğe AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz ve birçok mühendis katıldı. Bu yıl yapılan yemek geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden ve İMO Eskişehir Şubesi’nin kuruluşuna katkı sunan İbrahim Akgün’e ithaf edildi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI ACİLEN TAMAMLAMALIDIRLAR”

Plaket töreni öncesinde konuşma yapan İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, “Değerli konuklar; hepinizin de bildiği gibi mühendislik doğal kaynakları, bilim ve teknoloji ile birleştirerek insanlık yararına kullanma sanatıdır. Bizler bilimi ve teknolojiyi insanla ve toplumla buluşturan bir mesleğin mensuplarıyız. Yaşadığımız şubat depreminde on binlerce canımızı kaybettik gördük ki 99’dan bu yana hiçbir şey yapmamış hiç ders almamışız. Artık insanlarımızı depremlerde kaybetmek istemiyoruz. Siyasilerimiz imar barışı gibi garabet uygulamalardan vazgeçmeli ve kentsel dönüşüm çalışmalarını acilen tamamlamalıdırlar” dedi.

“MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN İÇİ BOŞALTILMIŞTIR”

Kılıç konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Son yıllarda özellikle 81 ile 81 üniversite projesinin sonucu olarak teknik alt yapısına, öğretim görevlisi kadrosuna bakılmaksızın çok sayıda inşaat mühendisliği bölümü açılmış kontenjanlar arttırılmış hem mühendislik eğitiminin içi boşaltılmış hem de gereğinden çok daha fazla mezun verilerek meslektaşlarımız işsizlikle karşı karsıya bırakılmıştır. Öte yandan öğrenci arkadaşlarımız ise ciddi bir barınma sorunuyla ağır ekonomik şartlarda öğrenim görmeye çalışmaktadır. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir.”

ERMAN GÖLET PLAKETİNİ AHMET ATAÇ’TAN ALDI

Konuşmaların ardından mesleğinde 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran inşaat mühendislerine plaketleri taktim edildi. Bu kapsamda İMO Eskişehir Şubesi’nin kurucusu Erman Gölet’e mesleğinde 40’ıncı yılını doldurması nedeniyle Ahmet Ataç tarafından plaket verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.