İMO KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, örnek bir davranış sergileyerek Kızılay’a kök hücre için kan bağışında bulundu.

İMO KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
24 Ocak 2019 Perşembe 10:09

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, örnek bir davranış sergileyerek Kızılay’a kök hücre için kan bağışında bulundu. Eskişehir Şube Başkanı Deniz Kılıç, umut olmaya geldiklerini ifade ederek, “Lösemili hastalar için kök hücre bağışı ile donör olarak umut olmaya geldik. Kök hücre için kan bağışı hayat kurtarıyor, umarım birilerine umut olabiliriz” dedi.
 

Kızılay ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Kök Hücre Protokolü" kapsamında, kök hücre bağışçılarından alınan bir tüp kan, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği merkez laboratuvarlara gönderilerek, "Doku Tipleme Testleri"ne tabi tutuluyor. Testlerden sonra lösemi hastalarına  ilik nakli yapılabilmesi için hazırlanan bağışçı veri tabanına kaydediliyor. Veri tabanında kayıtlı bağışçılardan herhangi birinin doku tipleme testleri, kemik iliği nakli bekleyen bir hastayla uyuştuğunda, bağışçıya ulaşılarak kemik iliğinin alınması için davet yapılıyor. Kemik iliği nakli, kan hücrelerinin yapımını sağlayan ana kök hücrelerinin, kök hücre bağışçısı bireyden alınarak hasta kişiye nakil edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Böylece lösemi hastası bir bireyde normal kan yapımı sağlanmış oluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.