İMO'DAN BELEDİYELERE ÇAĞRI

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu , belediyelerde çağrıda bulunarak Ruhsat servislerini kapatılması gerektiğini belirtti.

İMO'DAN BELEDİYELERE ÇAĞRI
19 Mart 2020 Perşembe 14:42

İMO yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Sayın Cumhurbaşkanımızın Koronavirüs  Salgını  hakkındaki açıklamasında,  üç hafta boyunca evden çıkılmamasını ve kalabalık ortamlarda bulunulmamasını tavsiye ettiğini hep beraber izledik. Durumun ciddiyetinin ve acil olarak radikal önlemler alınması gerektiğinin farkındayız.Şu an ay sonunda yürürlüğe gireceği söylenen otopark yönetmeliğinden ötürü belediyelerde en büyük yoğunluğu ruhsat servisleri yaşamaktadır. Meslektaşlarımız, belediye personelleri, müteahhitler havasız ortamlarda anlamsız bir yoğunluk içerisinde büyük risk altında çalışmaktadır. Mevcut durum dikkate alındığında erteleneceğini tahmin ettiğimiz fakat ertelenmediği takdirde de revize edilmesi gerektiğini düşündüğümüz bir yönetmeliğe yönelik çalışmalar nedeniyle meslektaşlarımızın ve tüm halkımızın sağlığı büyük risk altındadır. İçinde bulunduğumuz sürecin önemi dikkate alınarak kentimiz belediyelerine, sunmuş oldukları yapı ruhsatı tanzim hizmetine geçici bir süreyle ara vererek, ruhsat servislerini kapatmaya buradan açık çağrıda bulunuyoruz. Belediye başkanlarımıza gösterecekleri kararlılık ve özveri için şimdiden teşekkür ederiz.


Etiketler; #eskişehir #İMO
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.