İlkokul öğrencileri, çadırda yaşayan çocukları ziyaret etti

Eskişehir’de, ilkokul öğrencileri mevsimlik işçiler ve ailelerinin yaşadıkları çadırları ziyaret ederek, okulca topladıkları erzak ve kırtasiye malzemelerini dağıttı.

İlkokul öğrencileri, çadırda yaşayan çocukları ziyaret etti
27 Ekim 2021 Çarşamba 12:57

Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi’nde bulunan Adalet İlkokulu, çocuklara yardımlaşma duygusunu aşılamak ve farklı yaşamların olduğunu göstermek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Sakintepe Mahallesi’nde bulunan mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarına yapılan ziyaret etkinliğinde, çocuklar oyunlar oynadı, çadırları gezdi. Etkinlikte öğretmenlerin günler öncesinden yaptığı duyuru ile sınıfların kendi aralarında topladığı çeşitli erzak ve kırtasiye malzemeleri, çadırda kalan işçilere ve ailelerine dağıtıldı.

“Topluma hizmet çalışmalarımız kapsamında bu geziyi düzenledik”

 

Adalet İlkokulu Müdürü İbrahim Şahin, etkinliğin amacını anlattı. Çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerinin hayatlarını görmek ve yardım edebilecekleri konularda onlara destek olmak üzere Sakintepe Mahallesi’ne geldiklerini belirten Müdür Şahin, “Etkinliğin amacı, çocuklara yardımlaşma duygusunu, farklı yaşamların olduğunu görmelerini sağlamak. Şimdi bizim okullarımızda toplum hizmeti çalışmalarımız var. Bunların bir parçası da bu. Bize arkadaşlarımız böyle bir uyarıda bulundular. Dediler ki, ‘Eskişehir’in içinde böyle bir yaşam var, bu insanlara dokunmak, onları tanımak ve görmek lazım. Belki yapılabilecek yardımlar varsa onları yapmak lazım’ diye. Biz de toplum hizmeti çalışmalarımız kapsamında böyle bir çalışma başlattık. Şu anda burada okulumuzun üç sınıfı temsilen bulunuyor, ancak yardımlaşma kampanyasına anaokulu dahil tüm okul katılarak buradaki kardeşlerine destek oldular. Öğretmen arkadaşlarım bütün sınıflara girerek buradaki yaşamı çocuklara anlattı, çocuklar da ailelerinin güçlerince bir şeyler getirdiler. Daha sonra bizim arkadaşlarımız bunları tasnif etti, burada ihtiyacı olan ailelere birer parça destek olmaya çalıştılar” diye konuştu.
 


“Çocuklarımıza dünyanın tozpembe olmadığını göstermek istedik”

 

Okullarındaki sınıflara belli yardımlar toplanması için çeşitli duyurular yaptıklarını aktaran sınıf öğretmeni Bülent Korkmaz, “Gelen, toplanan yardımları istif ederek ayırdık. Bugün sabah da belediyelerin sağladığı otobüslerle göçerlerin, mevsimlik işçilerin bulunduğu alana geldik. Çocuklarımıza, öğrencilerimize dünyanın tozpembe olmadığını göstermek istiyorduk aslında. Buradaki yaşamı, tuvaletlerini, banyolarını, mutfaklarını, soğukta nasıl yaşadıklarını, nasıl küçücük bir alanda kaç kişinin yaşadığını, suyu kendilerinin taşıdıklarını, yaşam alanlarını, çok farklı yerden gelen insanların, çocukların sıkıntılarını göstermek istedik” dedi.



“Üzüldük, ama onları çok sevdik”

 

Etkinlikte yaptıklarını anlatan 9 yaşındaki Adalet İlkokulu öğrencisi Miraç Özbey Karahan, “Bugün sabah yola çıktık ve buraya geldik. Burada arkadaşlarımızı tanıdık ve getirdiğimiz erzakları dağıttık. Onlarla oyun oynadık, mutluyuz. Burayı gezdik, onların nasıl bir hayat yaşadıklarını gördük. Üzüldük biraz, ama onları çok sevdik” dedi.
Bir başka öğrenci Zehra Yeşilkaya ise “Biz evimizde sıcak sıcak yatarken onlar çok soğukta oturuyorlar o yüzden çok üzülüyorum onlar için. Bence çok iyi bir davranış, babalarına, annelerine yardım etmeleri çok iyi bence” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.