İlk mahsulün satışı yapıldı

2018 yılı ilk mahsul arpanın satış töreni gerçekleştirildi.

İlk mahsulün satışı yapıldı
05 Haziran 2018 Salı 13:22

Eskişehir Ticaret Borsası’nda düzenlenen törene AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Tepebaşı Belediye Başkanı Harun Karacan, ETB Başkanı Ömer Zeydan, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ve üreticiler katıldı.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, sezonun ilk mahsulünün fiyatının 1 liranın altında olmasıyla üreticinin hedefinin bu yıl da tutmayacağı söyledi. Devletten fiyat desteği isteyen Buluşan, “2018 yılı sezonu bugün arpanın gelişiyle açıldı. Tepebaşı bölgemizde üreticilerimizden gelen arpa bizleri gururlandırdı. Bugün 500 kilogramı satılmış durumda. 80-90 kuruş olan arpanın fiyatı üreticilerimizi sıkıntıya sokmakta. Açıklanan taban fiyatı 1 liranın üzerinde ama şuan satışta görüyoruz ki fiyat 1 liranın altında gidiyor. Üreticilerimizin hedefi yine tutmayacak demektir.” dedi.

Gümrük vergisi konusunda yeniden bir yapılanma yapılmasının gerekli olduğunu belirten Buluşan, “Özellikle geçen yıl indirilen gümrük vergisinin bir an evvel bir sisteme sokulmalı. Üreticinin üretim esnasında iki üç aylık dönemde bu vergi indirimini kaldırsınlar üreticilerimiz ürününü satsın. Üreticimiz mağdur olmasın. Yeni sezonun daha verimli olması için hem tüccarımızdan hem devletimizden bir özveri bekliyoruz. Daha kaliteli bir fiyat istiyoruz. 1 liranın altına satılan üründen üreticinin para kazanması mümkün değil. Dışarıdan getirmekle de bunu çözemeyiz. Destekler var. Bunu inkâr etmiyoruz. Ama bize en büyük destek fiyat desteği olmalı.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.