İKLİM MÜCADELESİNE BİR IŞIK DA BÜYÜKŞEHİR’DEN

İKLİM MÜCADELESİNE BİR IŞIK DA BÜYÜKŞEHİR’DEN
13 Mart 2018 Salı 16:03

WWF-Türkiye'nin dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 2007'den beri tüm dünyada gerçekleştirdiği 'Dünya Saati' etkinliği, bu yıl 24 Mart Cumartesi günü arasında yapılacak.

Etkinliğe Türkiye’deki belediyeler içerisinde ilk destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi oldu.  Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla belediye hizmet binası ve anıtsal yapılarda ışıklarını söndürecek.

Büyükşehir yanıt veren ilk belediye oldu

WWF-Türkiye, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  kendilerine yanıt veren ilk belediyenin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, “Bize ‘çita’ hızıyla yanıt veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu yıl ki ‘Dünya Saati’ etkinliğine katılacağını müjdeleyen ilk belediye oldu. Belediye binası, şehirdeki anıtlarla birlikte, 24 Mart 20:30-21:30 saatleri arasında iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklarını söndürecek” ifadelerini kullandı.

Sen de var mısın Odunpazarı?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ise, “Çevre adına dünyanın en büyük kitlesel hareketlerinden biri olan ‘Dünya Saati’ne her sene destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz! Sende var mısın Odunpazarı” diyerek, etkinliğe Odunpazarı Belediyesi’ni de davet etti.

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin de etkinliğe destek vereceği öğrenildi.

Haydi Eskişehir sende ışıkları kapat

Çevre sorunlarına ve doğaya dikkat çekmek amacıyla WWF tarafından küresel düzeyde her yıl gerçekleştirilen en büyük çevre hareketi olan "Dünya Saati" (Earth Hour) bu yıl 24 Mart Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında "Dünyaya Bağlan" sloganıyla yapılacak. Türkiye'de WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülüğünde gerçekleştirilecek olan "Dünya Saati 2018", biyolojik çeşitliliği korumayı ve insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Etkinliğe geçen yıl 187 ülke ve bölgeden milyonlarca insan katıldı. 350'den fazla ünlü kişi ve kanaat önderi de etkinliği destekledi. Dünya çapında 3.000'den fazla anıtsal yapının ışıkları söndü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.