İki ilçeye kurulacak GES projeleri için gerekli finansman bulundu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Alpu ve Beylikova’ya kurulması planlanan güneş enerji santralleri (GES) projeleri için gerekli finansmanın bulunduğunu belirterek, projelerin en kısa süre de hayata geçeceğini duyurdu.

İki ilçeye kurulacak GES projeleri için gerekli finansman bulundu
24 Ağustos 2021 Salı 13:37

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Alpu ve Beylikova’ya kurulması planlanan güneş enerji santralleri (GES) projeleri için gerekli finansmanın bulunduğunu belirterek, projelerin en kısa sürede hayata geçeceğini duyurdu.

İlçe belediye başkanları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a gerçekleştirdikleri ziyaretlerde söz konusu projeleri bakana ilettiklerini ve olumlu geri dönüş aldıklarını aktaran Günay, “Her iki ilçemiz için planlanan GES projesini Bakanımız Murat Kurum’a aktardık. İller Bankası kredisi ile projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

Günay, Alpu Belediyesi tarafından ilçeye kurulacak 150 KWlık GES için İlller Bankasından 1 milyon 250 bin TL kredi desteği sağlanacağını ifade etti. Beylikova Belediyesi tarafından kurulacak 3 MW’lık güneş enerji santrali projesi içinse gerekli olan 5 milyon TL’lik kaynağın bulunduğunu anlatan Günay, “Proje kapsamında her birinin gücü 395 W olan 9.280 adet güneş paneli kullanılacak. Santralde şebeke bağlantılı elektrik üretimi yapılacak. Üretilen elektrik depolanmadan direk elektrik şebekesine bağlanacak. Bu proje, Beylikova Su Depolama Tesisi’nin elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olması sürdürülebilir tarımsal sulama açısından da çok önemlidir. İlçelerimiz için bu projelerin sayısının artması en önemli temennimiz” diye konuştu. 

“GÜNEŞ ENERJİSİ AÇISINDAN AVANTAJLI BİR ÜLKEYİZ”

Güneş enerjisine yapılan yatırımların çevreye katkısının altını çizen Prof. Günay “Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları arasında dünyanın her yerinde, her zaman ulaşılabilir olması açısından önemli bir enerji kaynağı. Güneş’ten bir saat boyunca elde edilen enerjinin bir yıl boyunca küresel enerji ihtiyacını karşılayabileceği hesaplanırken, mevcut durumda dünyaya gelen bu enerjinin yalnızca yüzde 0,001ini kullanabiliyor. Bilim insanlarına göre güneş ışığından en az 5 milyar yıl daha yararlanabileceğiz. Ülke olarak güneş ışını alma açısından avantajlı bir konumdayız. %100 temiz, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi kullanımını arttıkça fosil yakıtlara alternatif olacak, karbon ayak izi azalacak, elektrik üretimi için petrol, kömür ve doğalgaza olan bağımlılığı azalacak, dünyadaki sera gazları azalacak. Güneş enerjisinin sürdürülebilir çevre üzerinde olumlu bir etkisi var” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.