İhale öncesi Alpulu kadınlardan çağrı

Alpulu kadınlar, 27 Haziran’da gerçekleşecek kömürlü termik santral öncesi hükümete seslendiler. ‘Kömürlü termik santral istemiyoruz” diyen kadınlar, ihalenin iptal edilmesini istedi.

İhale öncesi Alpulu kadınlardan çağrı
25 Haziran 2019 Salı 13:59

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu adına açıklama yapan Zatiye İnan, Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral projesi ve proje kapsamında gerçekleştirilen idari işlemlere ilişkin belediyeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından işlemlerin iptal edilmesi talebi ile davalar açıldığını ve kömürlü termik santral yapımının engellemesiyle ilgili sürdürülen hukuki mücadelede önemli aşamalar kaydedildiğini hatırlattı.

BÖLGE KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

Alınan yargı kararlarına rağmen bölgede yerel seçimlerden sonra başlatılan ve içeriği bilinmeyen sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak büyük kaygı duyduklarını ifade eden İnan, “Eskişehir halkının bilgisi dışında, insafsızca ve acımadan verimli ovamızın kalbine girilmekte, tarım topraklarımız pervasızca delik deşik edilmektedir. Bölge adeta köstebek yuvasına dönmüştür. Toprak yüzlerce metre delinerek gelecekte onarılması imkansız bir çevre cinayeti işlenmektedir” dedi.

VERİLEN SÖZLERİ TUTUN

Alpu Ovası’nda yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili verilen sözlerin tutulmasını isteyen İnan, şunları kaydetti:  “ Seçim öncesi bizzat Sayın Cumhurbaşkanı, verimli Alpu Ovası’nın koruma altına alındığını beyan etmişken, bütün bu gelişmeler ne anlama gelmektedir? AKP milletvekilinin termik santral ile ilgili bir soruya karşılık ifade etti ‘bu iş bitti’ sözünün arkasında durmasını ve konunun takipçisi olmasını bekliyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.