“HOCAMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği Manda Yetiştiriciliği Projesi başarıyla devam ediyor

“HOCAMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ”
03 Mayıs 2019 Cuma 16:00

Büyükşehir Belediyesi’nin Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği Manda Yetiştiriciliği Projesi başarıyla devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güven Kırgı, 50 tane hibe ile başlayan manda yetiştiriciliği projesinde yeni doğan yavrular ile sayıyı 57’ye çıkardıklarını ifade ederek ağustos ayında bu sayının 100’e ulaşacağını ifade etti.

Hayata geçirdiği Kırsal Kalkınma Projeleri ile tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşların yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, Bozan’da hayata geçirdiği Manda Yetiştiriciliği Projesi ile üreticinin yüzünü güldürdü. Kendilerine destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güven Kırgı “Bölgemizde yıllardır kooperatifçilik faaliyeti yaparak üyelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyemiz dışında biz ve bizim gibi üretimi destekleyen kooperatiflere yardım eden hiçbir kurum olmadı. Sayın Büyükerşen, isteğimizi geri çevirmeyerek bize 50 manda hibe etti. Proje kapsamında bugün itibariyle aldığımız yavrular ile birlikte manda sayımızı 57’ye çıkardık. Ağustos sonunda bu sayının 100’e ulaşmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde kooperatifimiz ve belediyemizin veterinerlerinin tedavilerine cevap vermeyen mandalarımızdan bir tanesini bağırsak problemleri sebebiyle maalesef kaybettik. Hayvanlarımızı gerçek değerleri üzerinden sigortalattığımız için kaybettiğimiz hayvanın yerine yeni bir manda temin ettik. Ancak kooperatif başkanı olarak ne bizlere, ne de belediyemize sormadan habercilik yapmaya çalışan bazı basın yayın organlarında projemizin iptal olduğu iddiasını üzülerek gördük. Projemizin iptal olması söz konusu değildir. Hatta bu yıl içerisinde mandalardan elde edeceğimiz sütlerin satışı ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Sayın Hocamıza söz verdiğimiz gibi 5 yılsonunda bizlere verilen 50 mandayı 500 manda yapma hedefimizin sonuna kadar arkasındayız. Ucuz hesapların peşinden koşarak, doğruyu öğrenmeden ve kaynak göstermeden haber yapanlar, Eskişehirlinin menfaatine olan projelere ve kooperatifimizin tüm üreticilerine zarar vermektedirler” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.