Hizmet – İş Sendikası Eskişehir İl Başkanlığı temsilciler toplantısını gerçekleştirdi

Hizmet – İş Sendikası Eskişehir İl Başkanlığı, Covid-19 sebebiyle ertelenen temsilciler toplantısını Öğretmen Evinde gerçekleştirdi.

Hizmet – İş Sendikası Eskişehir İl Başkanlığı  temsilciler toplantısını gerçekleştirdi
30 Haziran 2020 Salı 14:48

Toplantıya Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, yaptığı konuşmada, “Pandemi sürecinde belediye çalışanlarımız, KYK ve Aile, Sosyal Hizmetler bünyesinde görev yapan çalışanlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tüm emekçilerimize şükranlarımızı sunuyorum. HİZMET-İŞ Sendikası olarak emekçilerimize desteğimizi aksatmadık. Üyemiz olsun olmasın tüm emekçilerimizin sıkıntılarını gerekli makamlara ilettik. 42 yıldır yaptığımız gibi çatışmadan ve kaostan uzak durarak çözüm odaklı bir yol izledik. Sizlerde bizlerin temsilcileri olarak bu dönemde yanımızda oldunuz. Hepinize destekleriniz ve toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur ise, 696 sayılı KHK ile kadro alan işçilerin, yaklaşık 2 yıldır serbest toplu pazarlık hakkını kullanmak için sabırla beklediklerini dile getirerek, “Yeni toplu sözleşme sürecinin başlaması ve emekçi işçilerimizin haklarına kavuşmasını bekliyoruz. Yerel yönetimler için 30.06.2020- diğer kamu kurum emekçi işçilerimiz için ise 31.10.2020 tarihi olarak belirtilen TİS sürecinin bir an önce gelmesini, toplu sözleşmesini bekleyen yüz binlerce emekçi kardeşlerimizin artık yüzlerinin gülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.