Hekimler Ankara'ya yürüyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi hekimler, yaşadıkları sorunları ve taleplerini duyurmak için “Emek bizim söz bizim” sloganıyla Ankara’ya yürüyor. Hekimler Eskişehir durağında bir kez daha taleplerini hükümete iletirken, Eskişehir Ulus anıtı önünde yapılan açıklamada Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici “Covid-19 Sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilinceye, sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkıncaya, hak ettiğimiz ücretleri alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Hekimler Ankara'ya yürüyor
26 Kasım 2021 Cuma 15:15

Ekici açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 23 Kasım’ da İstanbul’ dan başlattığımız Beyaz Yürüyüşümüz, Kocaeli ve Bursa’ dan sonra bugün Eskişehir’ de. Hekimler olarak bizler emek bizim, söz bizim diyoruz.

Taleplerimiz çok basit ve çok acil; Covid-19 Pandemisinde ölüyoruz, hastalanıyoruz Covid-19 Sağlık Çalışanları için meslek hastalığıdır. Yasa acilen çıkarılmalıdır.

Yıllardır özveriyle çalışan sağlık çalışanları pandeminin yüküyle tükenmekteyken, kışkırtılmış sağlık talebini karşılamak adına 5 dakika da bir hasta muayene etmek zorunda bırakılmakta, iş yerlerinde idareciler tarafından mobbinge, hasta ve hasta yakınları tarafından da kötü giden  sağlık sisteminin sorumlusu ilan edilerek şiddete uğramaktadır. Sağlık’ ta etkin bir ŞİDDET YASASI derhal çıkarılmalı ve uygulanmalıdır.

  Ülkedeki ekonomik kötüye gidişten her birimiz gibi bizlerde etkilendik, aldığımız ücretler yoksulluk sınırına geldi. Hak ettiğimiz ücretlerin ek ödemeler olarak değil emekliliğe yansıyacak şekilde tek ödeme olarak verilmesini istiyoruz. Hekimler için 7200 ek gösterge, yıllık 120 gün yıpranma payı  talep ediyoruz.

  Bu yürüyüşle artık çökme noktasına gelen sağlık sistemini sizlere anlatmak istiyoruz. Sağlık çalışanları kadar, sağlıktan yararlanmak isteyenlerin de mağdur olduğunu, 5 dakika da bir muayeneyle iyi hekimlik yapılamayacağını, bunun sadece çöken sağlık sisteminin son çırpınışları olduğunu görmek ve bilmek gerekiyor. Covid-19 Pandemisi hepimize sadece tedavi edici hekimliğin kurtuluş olmadığını, koruyucu hekimliğin güçlendirilmesinin gerekliliğini öğretti. Sağlık sistemini yönetenlerin bilimsel temellere dayanmayan, şeffaf olmayan, meslek örgütleri ve bilim insanlarının söylediklerine kör, sağır pandemi yönetimiyle önlenebilir bir hastalıktan yüz binlerce vatandaşımızı, yüzlerce sağlık çalışanını kaybettik. Artık yeter emek bizimse söz bizim diyoruz.

İstanbul’ dan başlayan beyaz yürüyüşümüz 27 Kasım Cumartesi günü Ankara’ da yapacağımız beyaz forumla son bulacak. Ankara da ki beyaz forum her ilden gelen meslektaşlarımızın, dertlerini, taleplerini, bundan sonraki yol haritamızı belirleyecek. Ama talep ettiklerimizi alıncaya, Covid-19 Sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilinceye, sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkıncaya, hak ettiğimiz ücretleri alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.