Havası temiz iller arasındayız

Çevre Mühendisleri Odası'nın açıkladığı Türkiye’nin 2017 Yılı Hava Kirliliği Raporu'na göre Türkiye'de sadece 6 ilin havası temiz. Havası temiz 6 il arasında Eskişehir de yer aldı.

Havası temiz iller arasındayız
06 Ocak 2018 Cumartesi 10:20

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Türkiye’nin 2017 Yılı Hava Kirliliği Raporu’nu açıkladı. Raporu okuyan Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye’de 81 ilden sadece 6’sının havasının temiz olduğunu söyledi.

Havanın kirlenmesine yol açan kaynakların kükürt dioksit (SO2), partikül madde (PM 10 ve PM 2,5), azot oksit, karbonmonoksit ve ozon olduğunu ifade eden Bozoğlu, “Özellikle partikül madde, solunum enfeksiyonu ve kansere neden oluyor. PM10 ve PM 2,5 kirleticilerin kent merkezlerinde geniş kitleleri etkileyerek erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere sebep olduğunu biliyoruz” dedi.  

                      
Partikül madde ve kükürtdioksit açısından sadece Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale’nin havasının standartlara uygun olduğunu dile getiren Bozoğlu, havası en kirli illerin ise İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa olduğunu belirtti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.