HAVA KİRLİLİĞİ ALARM VERİYOR

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin her hafta düzenlediği İklim Sohbetleri’nde konuşan EUROSOLAR Türkiye Yenilebilir Enerji Birliği Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, dünyada yılda 9 milyon insanın hava kirliliğinden can verdiğini bu durumun büyük boyutlara ulaştığını belirterek gençleri hava kirliliğine karşı uyardı.

HAVA KİRLİLİĞİ ALARM VERİYOR
23 Şubat 2021 Salı 12:34

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin her hafta düzenlediği İklim Sohbetleri devam ediyor. Çevre sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı program Gençlik Merkezi’nin YouTube kanalı @ebbgenclik üzerinden yayınlanırken gençlerin çevre sorunlarına olan ilgisi de her geçen gün artıyor.

Son olarak gerçekleştirilen canlı yayında EUROSOLAR Türkiye Yenilebilir Enerji Birliği Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ile Marmara Çevre Platformu Dönem Sekreteri Hüseyin Erçin gençlerle görüşlerini paylaştı. EUROSOLAR Türkiye Yenilebilir Enerji Birliği Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, iklim krizinin artık bir gelecek meselesi olduğunu belirterek, “IRENEC 2021 11. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 20-22 Mayıs’ta yapılacak. Bu konferansın takip edilmesini özellikle tavsiye ediyorum. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz doğru bilgileri öğrenip, kendi geleceklerini belirleyecekler. Bizim yaptığımız yanlışları yapmayıp bizim gibi evlerine hapis olmayacaklar. Atmosfer içinde özgürce dolaşıp oksijen alacaklar.  Kömür, petrol, doğal gaz kullanmaya devam edilmesi sonucunda, bu tutum iklim değişikliğine yol açıyor ve dünyada 8-9 milyon insan hava kirliliğinden ölüyor. Onun için bir an önce asıl sorunu önlemek, kömür, petrol, doğal gaz kullanmadan güneşten, rüzgardan elektrik üretmeye ve kullanmaya bakmamız lazım. Çünkü bu yöntem,  enerjide bağımlılığı bitirecek ve doğayı koruyacak tek yöntemdir” diye konuştu.

Marmara Çevre Platformu Dönem Sekreteri Hüseyin Erçin ise Z kuşağından umutlu olduğunu belirterek, “Ben bu kuşaktan çok umutluyum. Gerek öğrenci gerek birey olarak çevre korumayı hayata geçiriyor. Özellikle küçüklerin büyüklerden daha fazla çevreci olduğunu görüyoruz. Sivil toplum kuruluşları içerisindeki faaliyetleri gerçekten umut verici. Öğretmenlerimizin de bu konuda emeği büyük” dedi. Küresel ısınmaya dikkat çeken Erçin, bu konuda daha fazla çalışma yapılması ve doğal enerji kaynaklarının öne çıkmasının önemli olduğunu kaydetti.

Katılımları dolayısıyla Hüseyin Erçin ve Tanay Sıdkı Uyar’a teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Merkezi yetkilileri ise İklim Sohbetleri'nin gençlerin çevre konularında daha fazla bilgilendirilmesi ve farkındalık yaratması amacıyla online olarak yapılmaya devam edeceğini kaydettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.